bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Česká kolonie v Carolině? Kačeři prý jednají s Hurikány o výměně Ondry Kašeho

10. září 2019, 11:00

Jiří Lacina

V obraně Caroliny je přetlak. Od podpisu čtyřleté smlouvy s Jakem Gardinerem, který náš redakční kolega nazval „majstrštykem“, mají Hurikáni pravděpodobně jednu z nejsilnějších obran v NHL. Co do kvality i kvantity. Současně také přetékají platový strop, což musí nutně řešit.

Někdo půjde z kola ven. Nejvíc se v tomto směru skloňuje jméno Justina Faulka. Nejde o novinku. Možnost výměny tohoto beka je zmiňována již několik let, v posledních hodinách nabraly spekulace na síle. Sedmadvacetiletý zadák má smlouvu už jen na rok, během něhož z platového strupu Canes odkrojí 4,833 mil. dolarů. Pak se stane volným hráčem.

Podle několika zdrojů je právě on vhodným kandidátem na výměnu. Respektovaný novinář Elliotte Friedman zmínil intenzivní jednání mezi Carolinou a Anaheimem, vše ale závisí na Faulkově ochotě zrušit no-trade klauzuli, kterou má ve smlouvě.

Popravdě, po letech, kdy hlavně prohrával, nebo působil v mužstvech procházejících přestavbou, může být možnost zahrát si konečně za silný mančaft lákavá. Tím je samozřejmě Carolina, loňský finalista play off Východní konference. Anaheim patří v tuto chvíli do suterénu ligy. Těžko říct, zda se bude chtít obránce Canes stěhovat právě tímto směrem.

Friedmanovu úvahu potvrdil na twitteru také insider z Caroliny, jinak novinář místního listu News & Observer Luke DeCock. Hlavní náhradou za Faulka by podle něj prý mohl být český útočník Ondřej Kaše, hokejista, o kterého měli Hurikáni dlouhodobě zájem.

Pokud by k výměně došlo, třiadvacetiletý Kaše by zahustil konkurenci v útočných řadách Hurricanes, kde by se letos rád natrvalo prosadil Martin Nečas. Ten je centrem, forvard Anaheimu nastupuje na křídle. Partnera do mariáše by jim mohl na cestách dělat další Čech, brankář Petr Mrázek.

U Faulka záleží, zda by byl ochotný setrvat na západě USA trvaleji. Kačeři ho určitě nebudou brát s tím, že jim za rok pláchne zadarmo jinam. Kašeho cenu trochu snižují častá zranění, na druhou stranu, pokud nastoupil, byl mimořádně platným hráčem. Součástí trejdu může být i nějaká volba v draftu, podmíněná počtem Kašeho startů v sezóně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.