bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Český tým zatím na šampionátu šlape, daří se i posilám z NHL. Kakko znovu úřadoval

12. května 2019, 8:55

Jiří Sameš

Druhý hrací den mistrovství světa v ledním hokeji 2019 měl v sobotu, 11. května, na svém programu šest zápasů. Čeští hokejisté jsou po svých úvodních dvou duelech stoprocentní, hodně přispívají posily z National Hockey League. Mladičký finský útočník Kaapo Kakko znovu zazářil.

Český válec

Dva zápasy a dvě výhry. To je prozatímní bilance českého týmu na letošním mistrovství světa na Slovensku.

Svěřenci Miloše Říhy na úvod turnaje v pátek zvítězili nad Švédskem přesvědčivě 5:2. Následující den převálcovali Norsko 7:2, přičemž se tak aktuálně drží s plným počtem šesti bodů na prvním místě tabulky skupiny B.

Kromě velmi dobrých výsledků mohou oko českého fanouška těšit i výkony hokejistů, posil z nejlepší hokejové ligy světa. Po prvních dvou hracích dnech (zápasech) to totiž vypadá následovně:

Útočník Calgary Flames Michael Frolík je se třemi góly na děleném druhém místě mezi střelci.

Obránce Detroitu Red Wings Filip Hronek zapsal celkem čtyři kanadské body, což je nejlepší zápis mezi beky. V tabulce pravdy má navíc šest kladných bodů (nejlepší výsledek na šampionátu).

Útočník Philadelphie Flyers Jakub Voráček nasbíral čtyři asistence a je vůbec nejlepším nahrávačem turnaje.

Dva góly vstřelil útočník Washingtonu Capitals Jakub Vrána, prosadit se úspěšně dokázal i útočník New Yorku Rangers Filip Chytil.

Suma sumárum, hned osm z 12 českých gólů obstarali hokejisté z NHL.

Samozřejmě, jsme teprve na samotném začátku šampionátu. Na úspěších se navíc vždy podílí všichni hokejisté, nejen pouze pár vyvolených. Výše uvedená fakta jsou ale i přesto velmi potěšující.

„Za góly jsem samozřejmě rád, ale hlavně mě těší, že jsme vyhráli," řekl po utkání s Norskem Hronek.

„Dostávám hodně prostoru. Jsem rád, že můžu hrát i přesilovky. Asi jsem se zase posunul trochu dál. Loni mi mistrovství ukázalo, na čem mám zapracovat. A celou sezonu jsem se to snažil zlepšit," zmínil ještě.

Pro české hokejisty rozhodně ve všech ohledech skvělý vstup do turnaje. Ofenziva šlape na jedničku a kvalitní defenziva, podpořená dobrými výkony brankářů. Je však potřeba pracovat i nadále.

„Je to pro nás dobrý start do turnaje. Snad nám pomůže, co se týče sebevědomí," řekl Frolík.

„Pořád je ale před námi hodně zápasů a my se musíme snažit nadále zlepšovat. Stále máme na čem pracovat," doplnil. 

Národní tým čeká v neděli volný den. Na třetí výhru v řadě zaútočí v pondělí, kdy se od 16:15 střetne s Ruskem.

Finský supertalent opět úřadoval

Kaapo Kakko na sebe na letošním mistrovství světa upozornil hned v úvodním zápase, když přispěl k výhře Finska nad Kanadou 3:1 dvěma góly. Jeho první trefa byla navíc výstavním kouskem.

Osmnáctiletý supertalent zazářil i ve druhém utkání, ve kterém finští hokejisté porazili domácí Slovensko 4:2. Nasázel hattrick, znovu přitom předvedl i jednu parádu.

Další senzační kousek Kakka byl mimochodem vítězným gólem. Zaznamenal jej krátce před polovinou třetí třetiny a Finsko jím poslal do vedení 3:2.

Své představení proti Slovákům mladičký hokejista rozjel v 17. minutě, kdy vystřelil prudce a přesně bez přípravy od modré čáry, z levé strany. Hattrick poté završil do prázdné brány.

Za dva zápasy má Kakko na svém kontě pět gólů. Je tedy suverénně nejlepším střelcem turnaje, zároveň vede i produktivitu.

Finové jsou v čele skupiny A s plným počtem šesti bodů. Další zápas odehrají v pondělí od 16:15 proti USA.


Výsledkový servis z MS 2019 na Slovensku

(Sobota, 11. května 2019)

Dánsko - Francie 5:4 sn (2:1, 1:3, 1:0 - 0:0 - 3:2)

Branky a nahrávky: 20. Storm, 20. M. Lauridsen (Storm, J. Jensen), 36. Eller (Boedker), 47. J. Jensen (Nicklas Jensen, Meyer), rozh. náj. Storm – 9. Bertrand (Claireaux, Hecquefeuille), 25. Dame-Malka, 33. Fleury (Bozon, Hecquefeuille), 34. Claireaux (Rech, Bozon).

Švýcarsko - Itálie 9:0 (4:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. Fiala (Josi), 8. Hofmann (Genazzi, Kurashev), 11. Martschini (Frick), 20. Praplan (Ambühl, Fiala), 22. S. Moser (Ambühl, J.Moser), 24. Fiala (Hischier), 42. Fiala (Hischier, Praplan), 47. Loeffel (Rod), 50. Hischier (Praplan).

Německo - Velká Británie 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 40. Seider (Seidenberg), 51. Ehliz (Plachta), 53. Draisaitl (Plachta, Eisenschmid) – 44. Hammond.

Lotyšsko - Rakousko 5:2 (1:1, 0:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 16. Balcers (Darzinš, Freibergs), 41. Darzinš (Balcers, Blugers), 45. Abols (Balcers, Keninš), 48. Meija (Cibulskis, Blugers), 56. Keninš (Balcers) – 15. M. Raffl (Pallestrang, Herburger), 56. Heinrich (Hofer, Zwerger)

Slovensko - Finsko 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. Černák (Sekera, Pánik), 40. Marinčin (Studenič, Jaroš) – 15. Lindbohm (Savinainen, Rajala), 17. Kakko (Mikkola, Manninen), 50.Kakko (Mikkola), 60. Kakko (Manninen).

Norsko - ČESKO 2:7 (1:3, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 11. Lindström (Holös, Martinsen), 41. Olden (Olimb) – 3. Hronek (Voráček, Frolík), 7. Hronek (Kubalík, Řepík), 16. Frolík, 24. Frolík (Voráček), 34. Řepík (Kubalík, Hronek), 42. Chytil (Rutta, Vrána), 45. Kubalík (Kovář).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.