bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Cestovatel Vanek putuje na Floridu. Na spolupráci s Jágrem se těší

1. března 2017, 21:37

Jiří Lacina

Management Floridy neponechává nic náhodě a do bojů o play off posiluje. Panteři se sice v posledních dnech zvedli, hlavně na tripu sesbírali hodně bodů, po návratu na domácí hřiště se jim ale znovu moc nedaří. V boji o postupové příčky má Panterům pomoct rakouský internacionál Thomas Vanek.

Třiatřicetiletý útočník přichází na Floridu z Detroitu za obránce z farmy Dylana McIlratha a podmíněnou volbu ve třetím kole letošního draftu. Detroit bude dál hradit polovinu Vanekova platu, který je v této sezóně 2,6 miliónu dolarů. Po sezóně jej čeká statut nechráněného volného hráče.

Rakouský forvard s českými předky poslední dobou hodně mění kluby. Někdejší opora Buffala vystřídala po odchodu od Sabres za poslední tři roky dresy New York Islanders, Montrealu, Minnesoty, Detroitu a nyní Floridy.

U Rudých křídel to ale Vanekovi letos šlo. S 38 body ve 48 zápasech byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu, s 15 góly nejlepším střelcem. Především jeho pět přesilovkových zářezů vedení Floridy lákalo, právě v početní výhodě totiž Panthers dost tlačí bota. Další devizou nové posily je výborná bilance v samostatných nájezdech, v této sezóně proměnil Vanek pět z pěti, celkově má v kariéře úspěšnost čtyřicet procent.

„Počítal jsem hodiny. Čekal jsem na telefon, jestli zůstanu v Detroitu nebo se budu stěhovat,“ prozradila nová tvář Jágrova týmu. „Nejsem už nejrychlejší, ale docela dobře čtu hru. Detroit ve mně viděl potenciál. Zapadal jsem a užil jsem si to tady. Je tu skvělá kultura. Budu si to navždycky pamatovat, teď jsem ale šťastný, že můžu pomoct novému týmu.“

On a Mario byli mými idoly.

Vaneka láká především možnost potkat si v jedné šatně s českou hrající legendou. Pittsburgh prý patříval k jeho oblíbeným mužstvům, přičemž ze všech nejvíc obdivoval hru Maria Lemieuxe a Jaromíra Jágra.

„Potkal jsem ho letmo, on a Mario byli mými idoly, když jsem vyrůstal,“ řekl chlapík, který v kristových letech sám už nepatří mezi nejmladší. „Být s ním v jednom týmu pro mě bude ohromné.“

Rakouský útočník byl v době svého osmiletého působení v Buffalu zabijákem floridských Panterů. 21 z 331 gólů v NHL nastřílel právě jim, celkem nasbíral ve 40 utkáních proti Floridě 34 bodů. Pověst kanonýra se ho stále drží - desetkrát v kariéře nastřílel přes dvacet branek za sezónu, včetně svého maxima 43 přesných tref z ročníku 2006-07, kdy řádil v Buffalu s Danny Brierem a Chrisem Drurym.
 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.