bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chára a hokejový důchod? Bude hrát do sedmdesáti, vtipkuje Marchand

26. července 2020, 15:55

Matěj Hodoval

V březnu oslavil již své třiačtyřicáté narozeniny, nyní se chystá na své dvanácté play-off v kariéře. Zdeno Chára toho má za sebou už mnoho, přesto však do letošní vyřazovací části nepůjde s tím, že by měla být jeho poslední.

Bude slovenský velikán v NHL pokračovat i příští rok? Sám zatím není rozhodnutý. „Upřímně se snažím zůstat nohama na zemi. Soustředím se na to, jak se předvedu a jak budu hrát, co se ostatních věcí týče, mám otevřenou mysl. V tuhle chvíli se opravdu soustředím jen na své výkony,“ prozradil.

Chárovi končí po letošním ročníku v Bostonu smlouva a stane se nechráněným volným hráčem. Pakliže by slovenský bek chtěl na té nejvyšší úrovni pokračovat, dá se předpokládat, že setrvá u Medvědů.

Vždyť i ve svém věku je stále platným členem jak na ledě, tak pochopitelně i v kabině. Kapitán Bruins letos naskočil do osmašedesáti duelů, v nichž pětkrát skóroval a na osmi gólech se podílel asistencí.

Chára tak z hlediska branek, nahrávek a kanadských bodů naprosto zopakoval předchozí ročník. V aktuální sezoně si navíc polepšil v rámci tabulky pravdy, kde má 26 kladných bodů (vloni +22).

O pokračování držitele prstenu pro vítěze Stanley Cupu nepochybují ani spoluhráči v kabině. „Nepředstavuji si, že by letos skončil. Připadá mi jako chlap, který bude hrát věčně. Myslím, že když to chce někdo zabalit, tak to z něj cítíte. U něj to tušení ale nemám,“ líčí Marchand.

Brad Marchand nastupuje s Chárou za jeden tým už jedenáct sezon. Přidá tedy po boku vytáhlého Slováka ještě dvanáctou?

Stále dělá víc než všichni ostatní. Stále chce vyhrávat víc než kdokoliv jiný. Kdykoliv se o tom bavíme, tak říká, že by ještě hrál déle, mohl by hrát do sedmdesáti. To je tak za dva roky,“ vtipkuje dvaatřicetiletý Kanaďan.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.