bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chayka: Obrana není pouze o bránění

31. července 2016, 8:00

Jan Šlapáček

V Arizoně se toho od konce minulé sezóny stalo opravdu hodně. Nejpřekvapivější změna byla v křesle generálního manažera, kam Coyotes dosadili teprve sedmadvacetiletého Johna Chayku. Ten si však vede podle všeho slibně a buduje z arizonského celku silného protivníka.

Chayka se od všech manažerů v NHL velmi liší. Hlavním důvodem je to, že hodně dbá na určité analýzy a velmi ho zajímají moderní statistiky, podle nichž sestavuje svůj tým a doufá ve světlé zítřky. I z tohoto důvodu podepisuje mladé a svěží hráče, aby klub dokázali nakopnout.

Generální manažer Arizony se v letních měsících zaměřil především na posílení obrany, v níž podle něj měli Coyotes v minulých letech nedostatky. I proto podepsal Alexe Goligoskiho a Lukea Schenna. Dalšího nadějného beka získal při draftové loterii, když se vrhl do známé výměny s Detroitem, a společně s Pavlem Dacjukem získal volbu, ze které si vybral Jakoba Chychruna.

V minulých dnech si Chayka sedl s americkým novinářem Danem Rosenem, kterému povyprávěl i o obranné hře.

„Naše filizofie je poměrně jednoduchá. Když ztratíme puk, okamžitě jej chceme získat zpátky, bez jakéhokoliv vyčkávání. Existuje mnoho různých forem, jak je možné získat kotouč. My chceme mít v týmu takové hráče, abychom měli těchto možností co nejvíce," řekl velmi mladý generální manažer Coyotes.

„Obrana není pouze o bránění. Jde také o to, jak dostat kotouč co nejrychleji do našeho útočného pásma. Tohle je naše filozofie a té se chceme držet. Doufáme, že to bude efektivní," dodal Chayka.

Je pravda, že Arizona v minulých ročnících v defenzívě zrovna nezářila. A pokud jí tahle změna pomůže, bude v příštích letech pro všechny týmy nepříjemným soupeřem, talentovaných hráčů má totiž opravdu hodně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.