bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chayka zatím nemá o budoucnosti Hanzala jasno, bude se po sezóně stěhovat?

17. srpna 2016, 11:00

Jan Šlapáček

V Arizoně patří Martin Hanzal mezi služebně nejstarší hráče a je tam jakýmsi mentorem pro mladé spoluhráče, kteří mají celou kariéru teprve před sebou a musí se v nejlepší hokejové lize světa otrkat. I přesto by se mohl český útočník po sezóně z pouště stěhovat, protože mu končí pětiletý kontrakt a Coyotes zatím neplánují jednat o novém.

V uplynulé sezóně patřil Hanzal k nejlepším hokejistům v týmu. Byl platný na obou koncích kluziště a navíc si výborně sedl s Duclairem a Domim, jejichž lajna bodovala velmi pravidelně. Mladíci mohli sbírat cenné zkušenosti, které jim spolupráce s českým hokejistou nabízela.

Generální manažer John Chayka si přínos rodáka z Písku pochvaluje, ovšem s novou smlouvou se nechce unáhlit. Hanzala si plánuje v této sezóně pořádně prověřit a až v jejím závěru se rozhodne, jestli se pokusí urostlého útočníka ve svém týmu udržet, a nebo se s ním rozloučí.

„Pokud najdeme něco, v čem by nám mohl Marty v příštích letech pomoci, pokusíme se jednat o smlouvě. Každopádně není špatnou věcí, že máme tolik času na rozmyšlení a hlubší rozbor jeho hry," řekl Chayka pro Arizona Sports.

V neprospěch Hanzala hraje velký počet talentovaných hráčů, kteří čekají na svoji šanci v prvním týmu Coyotes. Do NHL by rádi nakročili Dylan Strome s Christianem Dvorakem a pokud by přesvědčili Chayku o tom, že mohou hrát v prvních dvou útocích, tak by se český reprezentant stal postradatelným.

Poslední otázkou je, zdali by si sám Hanzal nechtěl po tolika letech v poušti vyzkoušet nové angažmá. Zájem by o něj v lize určitě byl.

Martin Hanzal umí zahrát i velmi tvrdě. V minulé sezóně se o tom přesvědčil Claude Giroux:

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.