bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chceme rychlé a přemýšlivé mladíky, zní z Colorada. Výměnu čtvrté volby nevylučují

22. června 2017, 10:00

Martin Schwarz

Čtvrtá volba na draftu znamená pro většinu týmů úspěch a dobrou zprávu. Ne tak pro letošní Colorado Avalanche, kteří po základní části skončili beznadějně poslední a hodně doufali, že jim aspoň výběr mladíků spraví náladu. Denverská organizace má dvě možnosti. Buď ze čtvrté příčky vezme to nejlepší, co bude k mání. Nebo získá od některého z ostatních třiceti klubů dostatečně kvalitní protihodnotu.

„Vždycky existuje možnost draftovou volbu vytrejdovat,“ nezavrhuje lákavou možnost coloradský šéf scoutingu Alan Hepple. „Musíme ale počkat, co nám další týmy představí a nabídnou, pak teprve uvidíme, jakým směrem se rozhodneme v Chicagu ubírat. Každopádně jsme na takový scénář připraveni.“ Jen pro připomenutí, Colorado mělo před draftovou loterií teoreticky největší šanci volit jako první, přesto mu nakonec nebylo přáno, náhoda Lavinám poslala „pouze“ čtvrtou příčku, z nejvyšší se radují New Jersey Devils.

„Samozřejmě by bylo super, kdybychom mohli vybírat úplně první. Jenže takhle už jsou nastavená pravidla a my musíme pracovat s tím, co máme k dispozici,“ pokračoval Hepple. Na chicagském draftu budou Avalanche volit celkem sedmkrát. V pátek, tedy během úvodního a nejzajímavějšího kola draftu, jednou. O den později si přivlastní dalších šest jmen. Vlastní pěknou 32. volbu, následně ve čtvrtém kole zavolají dva hokejisty, a to z 94. a 114. místa. Na závěr mají k dispozici čísla výběru 125 (páté kolo), 156 (šesté kolo) a 187 (sedmé kolo).

Obránce by se hodil

Generální manažer Colorada Joe Sakic vidí postavení své organizace před draftem docela jasně. Někdejší ikona NHL si myslí, že Laviny potřebují do sestavy tak či onak přidat mladou dravost s rychlými bruslařskými schopnostmi a záleží jen na tom, jak dobrého hráče zvládnou ukořistit. Za prioritu potom určuje vylepšení obranných řad, kde to poslední dobou značně pokulhává. To však neznamená, že by Hepple a jeho spolupracovníci za každou cenu museli vzít nejlepšího dostupného zadáka.

„Měl jsem s Joem nějaká jednání a není na mě vyvíjen žádný tlak,“ vysvětluje Alan Hepple. „I když by se nám hodil obránce, vybereme v dané situaci nejlepšího dostupného hráče, bez ohledu na to, jaký post zastává. Podobně jsme postupovali v předešlých dvou letech, kdy nám do náruče spadli Tyson Jost a Mikko Rantanen. Za oba jsme rádi, stejnou taktiku hodláme aplikovat i tentokrát. 

Jak Hepple dodává, úspěch na draftu může hodně ovlivnit další směřování klubu. „Chceme, abychom po zpackané sezóně měli i nějaká pozitiva. Možná přijdou už teď v Chicagu, kdy zavoláme během prvního a druhého kola klíčové muže,“ vypočítává bývalý hokejista. „Jsme pochopitelně částečně pod tlakem. Ale věřím, že nakonec budeme s výsledkem letošního draftu spokojeni. Musíme být trpěliví, výsledky se nedostaví okamžitě, ale poslední tři roky jdeme při výběrech správnou cestou.“

Podle Heppleho není důležitá jen rychlost a fyzická vybavenost hráčů, ale také schopnost rychle se rozhodovat a přemýšlet. Ve zkratce prohlásil: Hledáme rychlé borce s hokejovým myšlením. Najde je Colorado? 

O draftu 2017 padala dlouho předem slova, která pochybovala, že by z něj mohla vzejít vyložená hvězda soutěže. Ale kdo ví. „Jestli bude k mání nějaký generační hráč? Pravděpodobně ne. Vše se ovšem teprve uvidí. Možná ti kluci budou potřebovat strávit více času na farmě, což je také dobrá cesta,“ uzavírá Hepple.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.