bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chci být všestranným hráčem, dává si za cíl Zacha. Devils ho chtějí na přesilovce

19. září 2018, 9:31

Šimon Rogner

Trvá to déle, než mnozí po draftu 2015 očekávali, ale Pavel Zacha se už přece jenom pomalu zařazuje mezi klíčové útočníky New Jersey. Devils na něj v příštích sezónách budou určitě spoléhat více než doposud – očekává se, že bude plnit roli defenzivního centra druhého lajny. Na rozdíl od minulého ročníku ho kouč John Hynes ovšem hodlá využívat i v ofenzivních situacích. Sám Zacha se chce zaměřit na svůj vývoj a na to, aby se stal konzistentnějším hráčem.

V noci z pondělí na úterý konečně ve velkém začaly přípravné zápasy před začátkem sezóny. Svoji premiéru si odbyli také hráči Devils, kteří dlouho vedli v Montrealu, ale po třech gólech Canadiens ve třetí třetině odešli s prohrou 1:3. Do duelu zasáhl také Pavel Zacha a eufemisticky řečeno se určitě nenudil.

Na ledě strávil 20 minut a 40 sekund, nejvíce ze všech útočníků, kteří do střetnutí nenastoupili. Z toho 2 minuty strávil v oslabení a celých 5 minut a 9 sekund na přesilovce. Právě nasazování na početní výhody je činnost, v níž by trenéři Ďáblů Zachu rádi nasazovali mnohem častěji, než jak tomu bylo doteď.

„Má dobrou střelu a dobrý přehled. Je inteligentní, dobře se rozhoduje. Rádi bychom viděli, aby svoji střelu více využíval v přesilovkách a nemyslel v první řadě na přihrávku,“ přeje si trenér John Hynes.

Sám jednadvacetiletý centr chce změnit především svoje myšlení. V minulé sezóně až příliš často myslel na play off, které Devils nakonec vybojovali, a trochu opomíjel svůj herní vývoj.

„Pokud se budu soustředit na kratší cíle, bojovat každé střídání a častěji střílet, dostanu více šancí hrát a pomoct týmu vyhrávat zápasy,“ říká rodák z Brna.

Cíle? Stát se všestranným hráčem

Podruhé v řadě strávil Zacha léto trénováním v New Jersey společně s brankářem Keithem Kinkaidem. Pak se na pár týdnů vrátil do České republiky a nyní je opět zpět ve Spojených státech připraven na blížící se ročník.

„John (Hynes) mi říkal, abych se soustředil na každé střídání a snažil se být všestranným hráčem, jakým chci být. Umím docela dobře hrát v obranném pásmu, ale musím se víc soustředit na hru v útoku. Nesmím se bát se snažit něco vymyslet a zkoušet to každé střídání,“ ví bývalá šestka draftu.

Na začátku tréninkového kempu a v pondělním utkání proti Montrealu začal vedle dvou zkušených křídel – Marcuse Johanssona a Kylea Palmieriho. Dá se předpokládat, že tito dva ofenzivní útočníci vedle něj můžou nastoupit i v sezónním debutu proti Edmontonu.

„Patří mezi nejlepší hráče v NHL. Palmieri je skvělý střelec, inteligentní, super silný a rychlý. JoJo hrál dřív ve Washingtonu vedle opravdu dobrých hráčů. Taky je velmi inteligentní, umí se rozhodovat. Nemyslím si, že jsem si mohl vybrat lepší spoluhráče,“ pochvaluje si Zacha.

Před tím, aby se skutečně zařadil mezi opory Devils i respektované hráče v NHL, čeká Zachu ještě dlouhá cesta, ale odchovanec Komety moc dobře ví, že nedostatkem šancí v New Jersey určitě trpět nebude. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.