bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chci hrát ve formaci s Radulovem, přiznává Seguin. Radost má i z Hanzala

24. srpna 2017, 8:00

Martin Schwarz

V každé z předchozích tří sezón nasbíral útočník Tyler Seguin více než sedmdesát kanadských bodů, hráč Dallas Stars chce ve vyrovnaných výkonech pokračovat i nadále. Tentokrát s tím bonusem, že by se mohl stát týmovým centrem číslo jedna. Po několika zkušenostech s pozicí křídelníka jej totiž trenér Ken Hitchcock rád uvidí zpět na postu středního forvarda. Kanaďan navíc nezastírá, že by si rád zahrál v jedné lajně s letní posilou Alexanderem Radulovem.

Ti tři klidně mohou utvořit útočnou trojici snů. Spojení Jamie Benn – Tyler Seguin – Alexander Radulov vypadá na papíře nebezpečně a nebude divu, jestli se promění v reálnou hrozbu pro soupeře Hvězd. Základním předpokladem ale je, že Seguin trvale zakotví na centru, což v uplynulých letech ne vždy platilo. 

„Cítím, že jsem centr od přírody,“ sdělil novinářům z nhl.com ontarijský rodák. „Jasně, poslední dobou mě přehazovali z jednoho místa na druhé. Ale nevadí mi, když nastupuji na křídle. Nicméně s prací středního útočníka jsem mnohem spokojenější. Doufám, že už na tomto postu zůstanu. Těším se, až s koučem zapracujeme na co největším zlepšení.“ Seguin podotkl, že v prostřední části kluziště má více prostoru ke kreativitě s kotoučem na holi. A vůbec se prý cítí daleko jistěji. 

„A hlavně mi to dovoluje být rychlejší,“ pokračuje hokejista, kterého v roce 2010 draftovali Boston Bruins. „Na místě křídelníka už jsem se několikrát přistihl, kterak nedokážu hbitě zrychlit a zapojit se okamžitě do hry.“ V sezóně 2016-17 Seguin nastřádal 72 kanadských bodů za 26 branek a 46 asistencí, přičemž nevynechal ani jedno utkání základní části (například o rok dříve týmu chyběl hned desetkrát). Avšak stejně jako zbytek mužstva Stars, ani on nedostal šanci předvést svůj talent v zápasech play-off, o které organizace vinou špatných výsledků přišla.

Radulov? Sleduji jeho videa

Během letní pauzy ovšem učinila několik kroků, aby se něco podobného brzy neopakovalo. Dallas ze smlouvy vyplatil Fina Anttiho Niemiho a místo něj do branky přivedl dlouhána Bena Bishopa. Následovaly příchody obránce Marca Methota (přestup od nováčka z Las Vegas), českého útočníka Martina Hanzala a doposud edmontonského Tylera Pitlicka. Tohle všechno byl předkrm, hlavní chod se teprve servíroval - Alexander Radulov. Texaský klub ruského kanonýra podepsal na pět let za více než 31 milionů dolarů a vyslal jasný vzkaz, že se ráčí vrátit mezi uchazeče o Stanley Cup.

„Měl jsem velkou radost ve chvíli, kdy k nám přestoupil Ben Bishop,“ říká Seguin. Když potom došel na pomoc i Martin Hanzal, hned mě napadlo, že tohle je přesně útočník, kterého potřebujeme. Ale jakmile vedení oznámilo i příchod Alexe Radulova, následovaly nepopsatelné pocity.“ Seguin s Radulovem se od té doby ještě nesetkali, přesto udržují vzájemnou komunikaci. Pětadvacetiletý snaživec doufá, že dojde k dosavadním prognózám a opravdu na začátku sezónu nastoupí po boku bývalého forvarda Montrealu.

„Určitě s ním chci být v jedné formaci,“ přikyvuje Seguin. „Doteď hrál ve Východní konferenci, takže jsem ho moc nevídal. Ale přiznám se, že občas sleduji jeho videa na YouTube a pokaždé mi dojde, jak výborný hokejista je. Výborně se umí udržet na puku, dobře tvoří hru a má situaci pod kontrolou.“ 

Po vylepšení soupisky nastanou velká očekávání ze strany fanoušků. Dallas nesmí podlehnout tlaku, další selhání by představitelé organizace vysvětlovali jen těžko. „Je nám jasné, jak velké nároky na nás budou kladeny,“ tuší kanadský reprezentant. „Tohle léto je u Stars jedno z nejrušnějších od chvíle, co tu působím. Nebudeme se moci na nic vymlouvat, dáme síly dohromady a začneme makat už na přípravném kempu,“ zakončuje Seguin.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.