bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chci s touto partou vyhrát Stanley Cup, hlásí po podpisu s Vegas William Karlsson

26. června 2019, 20:00

Matěj Hodoval

Vegas Golden Knights nejsou na scéně National Hockey League příliš dlouho, přesto již mají pevnou kostru týmu, kolem které stavějí konkurenceschopný tým, jenž zatím v obou sezonách dokázal postoupit do vyřazovací části. Mezi klíčové hráče patří bezesporu William Karlsson.

Wild Bill v tomto týdnu rozhodl o své budoucnosti. S Golden Knights podepsal švédský centr osmiletý kontrakt, který mu průměrně vynese 5,9 milionu dolarů ročně. Karlsson se tak vyhne trhu s volnými hráči.

Nutno podotknout, že vyjednávání mezi ním a klubem proběhlo bez problémů, útočník s jednasedmdesátkou na zádech totiž neplánoval Nevadu opustit. „Myslím, že od začátku jednání jsme vedli dobrý rozhovor. Oni chtěli dlouholetou smlouvu, já chtěl dlouholetou smlouvu. Netrvalo příliš dlouho, než jsme se domluvili,“ popisuje vlasatý Švéd.

Williama Karlssona získali Rytíři při rozšiřovacím draftu, kdy si ho vybrali z Columbusu. Šestadvacetiletý forvard hned v první sezoně ve zlatavé zbroji ukázal, co v něm je. Za dvaaosmdesát zápasů základní části posbíral parádních 78 kanadských bodů (43+35), dalších patnáct (7+8) pak přidal ve dvaceti bitvách vyřazovací části.

V uplynulém ročníku se musel Karlsson pochopitelně vypořádat s menším bodovým příspěvkem. Svůj životní rok nepřekonal, nicméně i přesto si vedl v konkurenci dalších útočníků dobře. Podruhé nevynechal v základní části ani jedno utkání, tentokráte skončil s 56 body (24+32) na kontě. V play-off taktéž nechyběl ani v jedné ze sedmi bitev Vegas, ani jeho příspěvek v podobě dvou gólů a tří asistencí nezabránil vyřazení Golden Knights v prvním kole.

„Každou sezonu je čas pro sebezdokonalování. Všechno je historie, jdete do nového ročníku a chcete být dobří, chcete sobě a všem dokázat, že stále můžete soutěžit na této úrovni,“ líčí držitel Lady Bing Trophy ze sezony 2017/2018.

S novým a zároveň dlouhodobým kontraktem přichází také velké cíle. William Karlsson by rád ve městě hazardu zvedl nejcennější trofej nad hlavu. „Chci s touto partou vyhrát Stanley Cup, to je můj největší cíl. Koukám na náš tým a říkám si, že vypadá velmi dobře. Máme dostatek přísad k vítězství,“ dodává.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.