bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chci ve Vegas zůstat, i když Lehner podepíše dlouhodobý kontrakt, hlásí Fleury

26. září 2020, 8:00

Martin Schwarz

Když na veřejnost prosákla informace o údajné pětileté smlouvě Robina Lehnera s Vegas, začalo být rušno také kolem Marc-André Fleuryho. Půjde zkušený gólman vzhledem k nově vzniklé situaci o dům dál? Možná ano. Sám vítěz tří Stanley Cupů by však u Golden Knights rád setrval, měnit dres se mu nechce. Jenže o jeho budoucnosti z velké části rozhodnou jiní.

Kontrakt brankáře Lehnera na pět let za 5 milionů dolarů zatím nikdo oficiálně nepotvrdil, v zámoří už je však považovaný za téměř hotovou věc. Pokud se tyto informace ukážou jako pravdivé a švédský gólman zůstane v dresu Zlatých rytířů, někdo bude muset z kola ven, ať už půjde o brankoviště nebo jiné posty.

Marc-André Fleury, druhý brankář Las Vegas, zatěžuje klubovou pokladnu 7 miliony dolarů ročně. V době, kdy se platový strop nepohne ani o píď nahoru, by bylo příliš troufalé mít brankářskou dvojici za 12 milionů. Ale kdo ví.

S Robinem vycházíme dobře, takže za sebe bych ve Vegas rád pokračoval, i pokud tady podepíše dlouhodobou smlouvu. Pořád mě chytání strašně moc baví,“ nechal se Fleury slyšet ve vyjádření pro web nhl.com.

Nechci tím ale říct, že plánuji plnit už jen roli náhradníka. Budu na sobě makat, poctivě trénovat a doufat, že dostanu co největší prostor se ukázat v zápasech. Rozhodnutí každopádně záleží na trenérech. Přijedu na předsezonní kemp co nejlépe připravený, abych z toho mohl těžit,“ pokračoval.

Koučové Golden Knights v letošním play-off vsadili právě na Lehnerovy schopnosti. Fleury šel do klece pouze ve 4 případech, zatímco jeho kolega se ukázal šestnáctkrát a podával po statistické stránce lepší výkony. Není tak divu, že si chtěla organizace z Nevady Švédovy služby co nejdříve pojistit. Teď ale musí vyřešit, jestli minimálně jeden další rok zůstane na soupisce také Fleury.

Pětatřicetiletý lapač puků má smlouvu platnou na další dva ročníky. Spekulace o možné výměně se rojí den za dnem, protože o Fleuryho by, navzdory vysoké zátěži pro rozpočet, mohlo mít vážný zájem hned několik týmů.

Chtěl jsem tu dohrát kariéru

Bývalý brankář Pittsburghu údajně ještě v edmontonské bublině hovořil s generálním manažerem klubu Kellym McCrimmonem a prezidentem hokejových operacích Georgem McPheem. Ale k ničemu konkrétnímu se nedobrali.

Vzájemné rozhovory probíhaly v pohodě, ale všechno se to zatím neslo spíš v obecné rovině,“ prozradil Fleury. „Pro každý mančaft je těžké udržet se pod platovým stropem, zvlášť když teď neporoste. Vegas navíc patří k týmům, které prostor pod stropem využívají na maximum, takže dojde na těžká rozhodnutí. Chápu finanční stránku hokeje a možná kvůli ní budu muset odejít, je to na našem vedení,“ pokračoval jedním dechem.

Ani generální manažer McCrimmon nebyl zatím ohledně situace v brankovišti příliš sdílný. Možná i proto, že případný Fleuryho odchod ovlivní také další přesouvání škatulat napříč soupiskou.

Nevím, jak to všechno dopadne, ale užil jsem si každý moment od chvíle, kdy jsem do Vegas přišel. Tento tým pro mě hodně znamená a všichni včetně fanoušků byli úžasní. Můj plán byl tady dohrát kariéru,“ zakončil věčně usměvavý kanadský gólman.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.