bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chicago je s Collitonem spokojeno, s mladým koučem prodloužilo o dva roky

13. ledna 2021, 6:00

Petr Sumbal

Chicago Blackhawks v úterý prodloužilo o dva roky smlouvu s trenérem Jeremym Collitonem, který v klubu působí od roku 2018. Nový kontrakt mu vyprší po sezoně 2022/23. Hlavním úkolem mladého kouče bude pokračovat v přestavbě mužstva, aby se Chicago znovu stalo konkurenceschopným v boji o Stanley Cup.

Pětatřicetiletý Colliton započal svou misi v Blackhawks v listopadu 2018, k týmu nastoupil jako náhrada za vyhozeného Joela Quennevilla a stal se tehdy nejmladším koučem v NHL. V první kompletní sezoně u kormidla dovedl Colliton Chicago na dvanácté místo Západní konference a pak se postaral o překvapení, když v kvalifikačním kole play-off vyřadil 3:1 na zápasy hvězdami nabitý Edmonton.

V Chicagu se rozhodli, že Collitonovi budou ve spolupráci s generálním manažerem Stanem Bowmanem věřit i nadále. Oba jmenovaní mají být klíčovými postavami v přebudování a omlazení slavné organizace, pod jejichž rukama by se Chicago mělo znovu stát postrachem všech soupeřů a kandidátem na nejvyšší příčky.

„Jsem vděčný za opětovnou podporu od majitelů i generálního manažera, které se mi v organizaci Blackhawks dostává,” nechal se po podpisu nového kontraktu slyšet Colliton. „Chceme dál stavět na základech, které už zde máme vybudované, ale zároveň také pracovat tak, aby se naši hráči nadále posouvali a zlepšovali. Těším se na výzvu vybudovat mužstvo, na které budou fanoušci pyšní, a které Chicago dovede znovu na vrchol,” dodal kouč, který před příchodem k Blackhawks trénoval pouze Rockford v AHL.

Bowman se již dříve nechal slyšet, že Colliton je skvělý v práci s mladými hráči, což Chicagu hraje do karet. Podle generálního manažera Blackhawks navíc kouč dokázal v minulé sezoně najít společnou řeč i se zkušeným osazenstvem kabiny v podobě Jonathana Toewse, Patricka Kanea a Duncana Keitha.

Právě tyto tři hrající legendy mají v Chicagu smlouvu ještě na tři roky, což je doba, během které by měl Colliton najít ty správné hráče, kteří veterány v jejich rolích tahounů postupně nahradí. Potenciál, aby do těchto rolí dorostli, mají určitě Alex DeBrincat, Dylan Strome nebo i Dominik Kubalík, z ještě mladších hráčů pak Adam Boqvist, Kirby Dach (jakmile se vrátí po vleklém zranění) či Alex Nylander.

Chicago ale nepoleví ani v krátkodobých cílech a i v nadcházející sezóně bude chtít postoupit do play-off.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.