bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chicago měnilo s Ottawou, místa si prohodí Anisimov se Smithem

17. července 2019, 16:58

Matěj Hodoval

Výměnu jeden za jednoho upekli Blackhawks a Senators. Do hlavního kanadského města se stěhuje ruský forvard Artem Anisimov, opačným směrem pak putuje jiný útočník, Kanaďan Zack Smith.

V následujících dvou sezonách bude Zack Smith pobírat 3,25 milionu dolarů a stejnou částkou také bude zatěžovat platový strop Hawks.

Anisimov na druhé straně vydělá v Ottawě 2 miliony tento a 3 miliony příští rok, nicméně do platového stropu se každou sezonu s jeho jménem zapíše 4,55 milionu dolarů. Tato výměna tedy tým Eugenea Melnyka dostala nad platovou podlahu.

Ani jeden z mužů vyloženě nezářil v uplynulé sezoně, nicméně k tomu přispívá také výkon obou mužstev. Ani Chicago, ani Ottawa totiž nepostoupili do vyřazovací části.  Z individuálního hlediska se více dařilo ruskému hokejistovi.

Artem Anisimov odehrál v dresu Jestřábů osmasedmdesát klání, v nichž nasbíral dohromady 37 kanadských bodů za patnáct vstřelených branek a dvaadvacet gólových nahrávek. Rodák z Jaroslavle po sezoně v NHL vypomohl své rodné zemi na šampionátu na Slovensku.

„Artem je urostlý a soutěživý centr se šikovnýma rukama a schopností tvořit hru. Pomůže nám jak v přesilových hrách, tak v oslabení. Získáváme v něm zkušeného hráče, který umí skórovat a zároveň je zodpovědný ve vlastní třetině. Máme radost z toho, jak zapadne do našeho týmu,“ řekl na adresu své nové akvizice generální manažer Senators Pierre Dorion.

Jednatřicetiletého Rusa čeká role mentora pro ottawské mladíky, kterých mají Sens v týmu mnoho. „Nechceme, aby naše mužstvo byla jen skupinka mladých hráčů. Cítíme, že přítomnost takového veterána pomůže mladíkům růst a vyvíjet se,“ dodal Dorion.

O necelé dva měsíce starší Zack Smith pak hlavní město Kanady opouští a vydává vstříc nové výzvě do Chicaga.

V organizaci Hawks nepochybují, že Smith je další správný dílek do jejich skládačky. „Je to všestranný hokejista. Hrál na křídle, ale také ve středu útoku, což se nám líbí. Má za sebou některé sezony, v nichž hodně skóroval, ale nám se na jeho hře líbí zmíněná všestrannost, na ledě si ho všimnete. Je těžké proti němu hrát, ostatním celkům tak zábavný asi nepřijde,“ usmívá se generální manažer Chicaga Stan Bowman.

V minulém ročníku rozvlnil Smith soupeřovu síť devětkrát, zapsal devatenáct asistencí a na svém kontě měl 81 trestných minut (pro porovnání – Anisimov nastřádal 14 TM). To vše za sedmdesát odehraných duelů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.