bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chicago na draftu překvapilo. Dach je připraven ukázat, že na to má

26. června 2019, 9:00

David Zlomek

Jeho jméno čekal na třetí pozici málokdo. Kirby Dach patřil do skupinky hráčů, kteří byli tak nějak vyrovnaní, a bylo těžké předpovídat, kdo kam zamíří. Chicago ale překvapilo, když si kanadského centra vzalo. K dispozici byl třeba Vasilij Podkolzin nebo Bowen Byram. Osmnáctiletý borec je ale připraven ukázat, že tak vysoko byl draftován oprávněně.

„Doufám, že na kempu trenérům zamotám hlavu na tolik, aby si pořádně rozmysleli, jestli půjdu do juniorů, nebo do NHL,” řekl Dach odhodlaně. „Ukážu jim, že udělají dobré rozhodnutí, když si mě tu nechají.”

Dach odehrál uplynulou sezonu v dresu Sasaktoonu ve WHL. V základní části odehrál 62 zápasů s bilancí 25+48, v playoff dokázal nasbírat v deseti utkáních osm bodů. Po své sezoně navštívil čtvrtý zápas finále Stanley Cupu. Tam viděl, co všechno je potřeba na úrovni NHL umět.

„Rozhodně jsem viděl, jak velcí a silní tam hráči jsou. To je jedna z věcí, na které potřebuju opravdu zapracovat,” přiznal Dach, který ale rozhodně není žádný drobeček. Má totiž 190 centimetrů a 90 kilogramů. „Další věcí je rychlost, v jaké se tu hraje. Teprve až budu na ledě a okusím to sám, zjistím, jaké to doopravdy je.”

Stan Bowman, generální manažer Chicaga Blackhawks, řekl, že se na Dacha dívá jako na hráče, co bude mít hvězdnou kariéru.

„Už letos by mohl hrát velkou roli. To ještě vyřešíme,” řekl Bowman. „Součástí naší práce je také plánování. Až se Kirby v lize pevně usadí, jaký to bude hráč? Vidíme ho jako centra, který dokáže hrát v jakékoliv situaci.”

A ještě dodal: „Jestli chcete být v této lize elitní hráč, musíte také umět bránit. Chcete být hráčem, který půjde na led, když bude potřeba vstřelit branku, ale i když se bude bránit těsné vedení. Chceme, aby toho byl Kirby schopný.”

Aby se tak stalo, musí se Dach ještě hodně učit. Nutno ale dodat, že učitele bude mít skvělé. Ať už jde o Jonathana Toewse, Patricka Kanea nebo třeba Dylana Stromea, jenž mu může poradit, jak se vypořádat s tlakem draftované trojky. Má to totiž v nedávné paměti.

To, jestli bude hrát Dach NHL letos, nebo později, je v rukou trenérů Blackhawks. Jedno je ale jisté. Samotný hráč je připraven do hry naskočit hned teď.

„Vydám ze sebe všechno, jsem připravený ukázat to nejlepší, co v sobě mám. Budu se snažit učit a zlepšovat se,” nechal se slyšet. „Kdokoliv mohl jít z třetího místa, ale byl jsem to já. Je to neskutečné. Chci jim ukázat, že udělali dobře. Že jsem byl správná volba.”

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.