bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chicago přivítá divizního rivala z Minnesoty, Toronto vyzve trápící se Ottawu

10. ledna 2018, 19:00

Matyáš Krahulík

Národní hokejová liga nám v noci ze středy na čtvrtek nabízí chudší program v podobě dvou zápasů. Od půl druhé začíná kanadský souboj mezi Maple Leafs a Senators. O třicet minut později pak utkání divizních rivalů, ve kterém si změří síly Hawks a Wild.

1:30 Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators

Toronto, jež se může pyšnit týmem plným mladých hvězd, se letos po dlouhé době zařadilo mezi elitu Východní konference. Svěřenci přísného trenéra Mikea Babcocka mají nyní na svém účtu 53 bodů a bojují s Bostonem o druhé místo v Atlantické divizi.

Velkou výhodou Toronta je, že na jeho produktivitě se téměř rovným dílem podílí hned několik formací. Přes hranici dvaceti kanadských bodů se přehouplo již deset hráčů Maple Leafs, což je číslo, kterým se v této fázi sezóny může pochlubit jen málokdo.

Ottawa zažívá v letošní sezóně výrazný výkonnostní propad. Tým, jenž v loňském play off překvapivě proklouzl až do konferenčního finále, je v tabulce Východní konference až druhý od konce a na druhou divokou kartu nabral již desetibodový deficit.

Hlavním problémem Senators je propustná defenziva. Ottawa má průměr téměř tři a půl inkasovaných gólů na zápas a v tomto ohledu je třetím nejhorším týmem v celé soutěži

Ve vzájemných zápasech těchto dvou celků se nyní daří spíše Ottawě. Klub z hlavního města Kanady vyhrál čtyři z posledních pěti vzájemných střetnutí a naposledy svého soupeře porazil 6:3.

Očekávaní brankáři: Frederik Andersen – Craig Anderson

2:00 Chicago Blackhawks – Minnesota Wild

Blackhawks, kteří v play off chyběli naposledy před deseti lety, v probíhající sezóně balancují na hraně postupu. V tuto chvíli se nacházejí na pozici druhé divoké karty, ale na záda jim dýchá hned několik mužstev, z nichž některá mají dokonce totožný počet bodů. Výhra by se tedy dnes Chicagu velmi hodila.

Co se současné formy týče, Chicago si v posledních zápasech vede vcelku obstojně. Včera se Černým jestřábům podařilo rozdrtit Ottawu 8:2, přičemž Patrick Kane nasbíral dohromady pět kanadských bodů (1+4) a výrazně si tak vylepšil osobní statistiky. Nejproduktivnější hráč Hawks už má nyní na svém kontě 45 bodů (18+27).

Zajímavostí je, že Chicago patří k týmům, které soupeřovy brankáře zasypávají nejvyšším počtem střel. Konkrétně mají průměr téměř 35 střeleckých pokusů na zápas, což je nejlepší číslo v celé lize.

Minnesota, pro kterou se Chicago v posledních letech stalo velkým rivalem, je na tom, co se bodů týče, stejně jako Blackhawks. Wild však vyhráli méně zápasů v základní hrací době a v prodloužení a kromě toho mají odehráno o jedno utkání navíc, takže v tabulce jsou až za Jestřábi.

Při pohledu do individuálních statistik zjistíme, že jednoznačně nejproduktivnějším hráčem Wild je Eric Staal. Kanadský veterán a bývalý lídr Caroliny nakupil dohromady 37 bodů (19+18) a již dnes může překonat hranici dvaceti gólů.

Očekávaní brankáři: Anton Forsberg – Devan Dubnyk

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.