bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chicago se těší na draft, po letech úspěchů přichází brzká volba. Jak s ní naloží?

15. června 2018, 11:00

Petr Sumbal

Byli zvyklí hrát hokej až do léta, rok, co rok patřili mezi největší favority na zisk Stanley Cupu. Teď si však musejí zvykat na nové pořádky. Zatímco loni a předloni se hrdé Chicago z play-off pakovalo už po prvním kole, letos se do vyřazovacích bojů ani neprobojovalo. Alespoň jednu světlou stránku to však pro Blackhawks má. Mohou se těšit na mnohem dřívější volbu na draftu než v minulých letech.

Dlouho bylo Chicago považováno za tým, který NHL udává trendy. Každý k němu vzhlížel a chtěl umět dělat hokej, jako to umí ve Větrném městě. A není se co divit, vždyť Blackhawks od sezóny 2008/09 získali tři Stanley Cupy a k tomu připsali jedno finále a jedno finále Západní konference.

Jak se ale zdá, plodným dobám je konec a Chicago nejspíše bude nyní čekat alespoň částečná přestavba mužstva. Pomoci mu k tomu může i brzká volba draftu, kterou si letos až třináctým místem v Západní konferenci vysloužilo. Draftová loterie mu následně přisoudila, že bude vybírat jako osmé. Poprvé od roku 2007 se Blackhawks vejdou mezi první desítku týmů.

To samozřejmě těší Marka Kelleyho, jednoho z hlavních šéfů skautingu Blackhawks. „Pohybujeme ve vodách, kde bychom mohli ulovit hodně slušného hráče, který by mohl mít na naše mužstvo v budoucnu velký vliv,“ myslí si.

„Osmá volba je opravdu skvělá. Nejenže získáme skvělého hráče, ale zároveň to pro nás bude hodně těžká volba,“ ví Kelley. „Je tam pár skvělých hráčů, kteří na nás určitě zbudou. Řekl bych, že takových deset až dvanáct hokejistů může být řazeno v rozdílném pořadí, podle toho jaké má kdo preference,“ vysvětluje Kelley, že z jeho pohledu jsou kvality adeptů kolem první desítky na draftu hodně vyrovnané a rozhodovat budou potřeby jednotlivých týmů.

Po třech letech, kdy Chicago nedraftovalo hráče dřív než jako devětadvacáté, bude letos brát v první kole dokonce hned dvakrát. Kromě jíž zmiňované osmičky mu připadne ještě volba číslo 27, kterou vyhandlovalo společně s volbou ve čtvrtém kole za útočníka Ryana Hartmana, kterého pustilo do Nashvillu.

„Myslím, že hráč, kterého máme ve své interní TOP 6 by na nás měl určitě vyjít vyjít,“ předpokládá Kelley. Podle předpokladů serveru NHL.com si Blackwaks vyberou buď útočníka Olivera Wahlströma nebo obránce Adama Boqvista.

Loni se Chicagu na draftu celkem zadařilo, a to přitom nevybíralo zdaleka tak brzy, jako letos. Obránce Henri Jokiharju už s klubem podepsal tříletou smlouvu, kterou si vysloužil za 71 bodů (12+59) v 63 zápasech WHL, ve které byl nejproduktivnějším bekem.

Blackwaks budou hodně pečlivě vybírat i nyní, a to nejlépe hráče, kterého budou okamžitě moci začlenit do mužstva, a který pomůže hrdý tým vrátit zpět do play-off.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.