bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chicago šlo po zkušenostech. Z trhu získalo Warda s Kunitzem

2. července 2018, 8:00

David Zlomek

Chicago Blackhawks se před otevřením trhu rozhodně neřadilo k těm týmům, které měly v plánu jít po těch největších jménech. Rozebrána byla během neděle spousta zajímavých jmen, ať už jde o Tavarese nebo třeba van Riemsdyka, nicméně Blackhawks lovili jinde. Zvolili sázku na zkušenosti, když podepsali trojici ligou ostřílených hráčů – brankáře Cama Warda, obránce Brandona Manning a útočníka Chrise Kunitze.

Otázky vyvolává především příchod čtyřiatřicetiletého Cama Warda, protože málokomu se zdálo, že by přišel dělat dvojku. Nakonec to tak skutečně bude, protože Chicago naplno věří, že jednička Corey Crawford se dala po sezoně zkažené zraněním hlavy opět dohromady. 

Jak generální manažer Stan Bowman, tak trenér Joel Quenneville se vyjádřili, že s Crawfordem naplno počítají, ale Ward jim dává jistotu svými zkušenostmi. „Jdu sem s vědomím, že jsem hlavně podpora pro Coreyho,“ řekl samotný Ward po podpisu smlouvy na jeden rok, která mu vynese tři miliony dolarů.

„Coreyho považuji za prvotřídního brankáře. Těším se, až se s ním seznámím. Vytvoříme dobrou dvojici. Každopádně když bude potřeba, vynasnažím se odvést co nejlepší výkon. Poprvé v životě jsem zažil být volným hráčem. Ani jsem si nepředstavoval, jak to vlastně všechno probíhá, kolik týmů s vámi chce mluvit. Když se ozvali z Blackhawks, moc nebylo o čem. Všichni, se kterými jsem mluvil, říkali o Chicagu jen to nejlepší,“ zářil Ward.

Dalším velmi zkušeným hráčem, jenž od Blackhawks dostal jednoletou smlouvu, je Chris Kunitz. Tomu bude za chvíli už 39 let a Quenneville čeká, že bude mít podobnou roli jako Patrick Sharp, tedy že jakožto bývalý skvělý střelec bude schopen zahrát v prvních dvou útocích, primárně se ale bude pohybovat někde ve třetím. 

Jeho čísla z uplynulé sezony, kterou strávil v Tampě Bay, nejsou nijak oslnivá, v základní části odehrál všechna utkání a nasbíral 29 bodů, ve vyřazovacích bojích si pak připsal jedinou asistenci. Možná i proto dostal “jenom“ milion dolarů.

„Už v Tampě jsem pochopil, že nejsem ten hráč, na kterém stojí tým. A tak tomu bude i tady. Chicago mě vzalo proto, že chtělo hráče, který se dokáže přizpůsobit a zahrát všude, když budou nějaká zranění a podobně,“ vysvětloval v telefonickém rozhovoru pro stránky Blackhawks sám Kunitz. 

Třetím větším jménem je rozhodně Brandon Manning, posledních pár sezon bek oblékající dres Philadelphie. Osmadvacetiletý levák podepsal na dva roky s ročním platem 2,25 milionu dolarů. Chicago se tím dostalo do situace, kdy má pod smlouvou vázaných deset obránců, co už mají zkušenosti s NHL, nicméně Manning patří mezi ty, jenž by se do sestavy rozhodně měli dostat.

„Hodně jsem se bavil s Nashvillem, ale v posledních dnech proběhlo několik rozhovorů s trenérem a generálním manažerem Chicaga, což mě přimělo k tomu, abych podepsal tam. Přesvědčili mě, jak skvělá ta organizace je, nad ničím jsem pak nerozmýšlel, i když se ozvalo víc týmů,“ povídal nadšeně Manning.

Chicago tak opravdu splnilo očekávání. Do kádru zasáhlo jen minimálně, přidalo trojici zkušených hráčů, navíc podepsalo dva své draftované mladíky - Adama Boqvista a Henriho Jokiharju. Všechno se ještě ale může dát do pohybu. Řeči o touze Bowmana po obránci Justinu Faulkovi z Caroliny totiž neutichají.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.