bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chicago vyzve v důležitém souboji Minnesotu, vrátí se St. Louis do čela konference?

17. prosince 2017, 19:00

Matyáš Krahulík

V nejslavnější hokejové soutěži na této planetě jsou dnes na programu čtyři utkání. Chicago doma přivítá divizního rivala z Minnesoty, St. Louis se v případě výhry nad Winnipegem vrátí do čela konference a nováček z Vegas tentokráte vyzve trápící se Floridu.

0:00 Winnipeg Jets – St. Louis Blues

Winnipeg, který v minulé sezóně skončil těsně pod hranicí postupu do play off, se letos výrazně zlepšil. V době, kdy se základní část pomalu chýlí do své druhé poloviny, jsou Tryskáči na pátém místě v Západní konferenci a na první tým pod čarou mají slušný čtyřbodový náskok.

Jets se mohou pyšnit hlavně skvělou úspěšností přesilovek, která dosahuje téměř 25,5 %. Veliký podíl na tom má americký forward Blake Wheeler, jenž během početních výhod nasbíral již šestnáct kanadských bodů (2+14). 

Blues se mohou pochlubit ještě o něco lepšími statistikami. Tým okolo kapitána Alexe Pietrangela je na druhém místě v Centrální divizi a v případě dnešního vítězství se může vrátit do čela Západní konference.

Bluesmani se na rozdíl od jejich dnešního soupeře soustředí spíše na defenzivu a v tabulce inkasovaných gólů na zápas jim patří dělené třetí místo. Částečně za to mohou i výkony brankářů, protože Jake Allen i jeho náhradník Carter Hutton si vedou velmi dobře.

Očekávaní brankáři: Connor Hellebuyck – Jake Allen

1:00 Chicago Blackhawks – Minnesota Wild

Blackhawks, kteří se letos pohybují na hraně postupu do play off, nabrali v současné době skvělou formu a vyhráli již čtyři utkání v řadě. Během této vítězné série navíc inkasovali pouhých šest branek, což jasně ukazuje, že překonat jejich defenzivu není vůbec jednoduché.

V dresu Chicaga se výborně daří Alexi DeBrincatovi. Americký mladík nakupil již 23 bodů (12+11) a je jedním z nejproduktivnějších nováčků v celé soutěži. Mohl by tedy reálně zaútočit na zisk Calder Trophy.

Minnesota, jež šla do sezóny s velkými ambicemi, se může pyšnit stejným bodovým ziskem jako Chicago. Wild však mají na svém kontě menší počet výher v základní hrací době a v prodloužení, a tak za svým dnešním soupeřem o jednu příčku zaostávají.

Jednou z věcí, se kterými může být Minnesota spokojená, je práce speciálních formací. Wild si totiž drží čtvrtou nejlepší úspěšnost oslabení a daří se jim i v přesilovkách, kde jsou osmí nejúspěšnější.

Očekávaní brankáři: Corey Crawford – Alex Stalock

2:00 Calgary Flames – Vancouver Canucks

Calgary, do jehož sestavy se včera konečně vrátil Jaromír Jágr, neprožívá právě nejlepší období. Flames prohráli sedm z posledních deseti utkání a v pořadí Západní konference se postupně propadli až na jedenácté místo.

Plameny mají v poslední době problémy se střílením branek. Svěřenci Glena Gulutzana nastříleli v posledních deseti zápasech jen dvaadvacet gólů a jejich ofenziva je sedmou nejhorší v NHL.

Canucks, kteří loňskou sezónu zakončili na předposledním místě v konferenci, jsou na tom velmi podobně. Hráči Vancouveru vyhráli jen čtyřikrát z posledních deseti pokusů a v konferenční tabulce jsou ještě o jednu příčku horší než jejich dnešní soupeř.

Největším tahounem Canucks je letos dvacetiletý útočník Brock Boeser. Američan, jehož si zástupci Vancouveru vybrali v prvním kole předloňského draftu, nasbíral již 30 bodů (17+13) a v týmové produktivitě je jednoznačně nejlepší.

Očekávaní brankáři: David Rittich – Jacob Markstrom

2:00 Vegas Golden Knights – Florida Panthers

Golden Knights jsou patrně nejpříjemnějším překvapením letošního ročníku. Nováček, kterého mnoho lidí ve svých předpovědích řadilo až na chvost celé ligy, je na druhém místě v Pacifické divizi a směřuje za šokujícím postupem do play off. 

Vegas má značné trhliny v obraně, ale dlouhodobě jej zachraňuje velmi produktivní ofenziva. Zlatí rytíři si udržují třetí nejlepší průměr vstřelených gólů na zápas napříč celou soutěží.

Panthers naopak patří k velkým zklamáním. Tým, který se měl oproti loňské chaotické sezóně výrazně zlepšit, je na předposlední příčce ve Východní konferenci a místa zaručující postup do play off se mu kriticky vzdalují.

Florida řeší problémy především v defenzivě. Panteři dlouhodobě patří k týmům s nejvyšším počtem inkasovaných gólů na zápas a momentálně jsou v této statistice třetí nejhorší.

Očekávaní brankáři: Marc-André Fleury – James Reimer

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.