bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chicago ztratilo šanci na postup do play-off. Po devíti letech bude mít delší pauzu

21. března 2018, 17:00

Pavel Golasowski

Téměř dekádu patřilo Chicago mezi nejúspěšnější týmy v NHL. Rok, co rok bojovali hráči s indiánem na prsou o Stanleyův pohár a třikrát jej dokonce získali. Jenomže letos je vše jinak. Tým, jenž v létě prošel menší přestavbou, v konkurenci neobstál a po devíti sezónách nebude bojovat o nejcennější trofej.

Dnes v noci našeho času skončila Chicagu sezóna. Ačkoli Indiánům ještě zbývá odehrát osm zápasů, do hry o Stanley Cup již nemůžou zasáhnout ani kdyby získali plný počet bodů. Série devíti sezón v řadě, kdy se účastnili vyřazovacích bojů, je u konce. Stopku jim vystavilo Colorado Avalanche (1:5), jenž výhrou své vyhlídky na play-off naopak značně vylepšilo. 

Devítiletá šnůra není nejdelší v historii Chicaga, ale rozhodně ta nejúspěšnější. Během těchto let vyhráli Hawks hned tři Stanley Cupy a to v letech 2010, 2013 a 2015. 

„Je to série, kterou nechcete ukončit,“ řekl hvězdný útočník Patrick Kane. „Měli jsme hroznou druhou polovinu sezóny, je potřeba si to přiznat.“

Jakoby si šok z loňského play-off přenesli hráči i do té letošní. Jen pro připomenutí. Hawks se 109 body opanovali Centrální divizi a pomýšleli na čtvrtý pohár během osmi sezón. Jenomže hned v úvodním kole prohráli první čtyři zápasy proti Nashvillu a během jediného týdne bylo po všem. 

Letos jsou prozatím se 69 body na opačném konci Centrální divize. Na předposlední St. Louis ztrácí propastných 14 bodů. 

V létě prošel tým malou přestavbou. Chicago vyměnilo Artěmije Panarina, Brian Campbell ukončil kariéru, Marián Hossa je vyřazen ze hry kvůli zranění a Niklas Hjalmarsson, Marcus Kruger, Trevor van Riemsdyk a Scott Darling šli jinam. To vše se podepsalo na výsledném obrazu hry. 

Navrátivší Patrick Sharp svými výkony týmu také moc nepomohl a ve formě nebyla ani dlouholetá opora zadních řad Duncan Keith. Když se navíc zranil Corey Crawford, tak nebylo Chicago již schopno držet krok s nejlepšími.

Quenneville našel recept v Coloradu 

V Chicagu se již teď musí plně soustředit na další sezónu. Trenér Joel Quenneville hledá optimismus všude, kde je to možné. Třeba takové Colorado. Tým, který minulý rok získal propastných 48 bodů je letos s 88 body na míle před Chicagem a aktuálně drží na západě první divokou kartu. 

„Je to situace, v jaké jsem s tímto týmem ještě nebyl,“ prohlásil Quenneville, který přišel do Chicaga v říjnu 2008. „Dlouhou dobu jsme byli v NHL mezi elitou od začátku až do konce sezóny. Podle mě, jak to pozoruji, můžete jeden rok být bez play-off a poté se zase vrátit na vrchol.“

To je možné, ale v Centrální divizi, která je rok od roku kvalitnější a vám rok, co rok stárne jádro hráčů, kteří to devět let táhli, to bude nesmírně obtížné. Přesto je v týmu mládí, které se osvědčilo a může posloužit jako základní kámen budoucnosti. Mluvíme tady o Alexi DeBrincatovi s 25 góly a Nicku Schmaltzovi s 20 góly. 

Mizérie Chicaga má však i světlou stránku. Díky špatným výsledkům jsou Hawks momentálně sedmým nejpravděpodobnějším týmem, který může vyhrát draftovou loterii a „porvat se“ o klenot ze Švédska Rasmuse Dahlina. 

„Kdo ví, co se stane?“ Postesknul si Patrick Kane. „Je teď na nás všech – managementu, trenérech a hráčích, abychom si udělali jasno v tom, co jsme zvorali a udělali vše proto, aby se to již neopakovalo.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.