bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chicagu hrozí osmá prohra v řadě. Nashville na ledě Anaheimu zabojuje o protažení vítězné šňůry

12. listopadu 2018, 20:04

Jan Vojkůvka

Chicago se trápí a se sedmi porážkami v řadě je aktuálně týmem s nejhorší formou v celé soutěži. O přerušení černé série se pokusí na ledě Caroliny, se kterou ale minulý týden doma prohrál. Nashville na závěr dne dorazí do Anaheimu a pokusí se navýšit vedení na čele celé NHL.

01:00 New York Rangers - Vancouver Canucks

V lize jsou jen dva týmy, které jsou na tom v obraně hůř než Vancouver. Jsou jimi Ottawa a Chicago, tedy celky ze spodních pater tabulky. Oproti nim však Vancouver vévodí Pacifické divizi, a to i přes 62 inkasovaných branek. Důvod je přitom prostý, v celé lize jsou jen dva týmy, které jsou v ofenzivě produktivnější. 

Proti slabší obraně, ale silnému útoku, se postaví v noci na úterý New York Rangers, kteří se snaží vyškrábat mezi první osmičku. A proti Canucks se jim dlouhodobě daří, když naposledy s nimi prohráli v listopadu 2011.

Rangers mají za sebou povedené období, vyhráli 4 z posledních 5 zápasů a naposledy zvítězili na ledě Columbusu po nájezdech. Dokáží doma na cennou výhru navázat?

01:00 Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks

Sedm porážek v řadě tíží konto Chicaga, jež po nevydařené minulé sezoně tolik toužilo po nápravě a postupu do play-off. Pokud ale nedokáže organizace najít recept na pořádnou změnu, může se současná černá série stát pouze předzvěstí dalšího velkého neúspěchu. 

Chicagu nepomohlo ani odvolání trenéra Quennevilla, po kterém hra celého týmu ani nevypadala lépe, o výsledcích nemluvě. Napravit to budou chtít Jestřábi v Carolině, která rovněž neprožívá ideální část sezony. Start přitom měla výtečný, ale z posledních 10 zápasů si připsala hned 7 porážek. 

Jenže oba celky se utkaly minulý týden, právě po trenérských změnách v Chicagu. A i když domácí tehdy mohutně stahovali ztrátu, prohráli 3:4. Carolina by ráda svůj výkon přinejmenším zopakovala, a tentokrát, pokud se podaří, by nerada se svým náskokem (4:0) tolik hazardovala.

02:30 Dallas Stars - Columbus Blue Jackets

Vedoucí celek Metropolitní divize, Columbus, přijede na led Dallasu, aby napravil domácí porážku s Rangers. Nečeká ho ale vůbec nic snadného. 

Dallas drží doma výtečnou bilanci s 6 výhrami a jen 3 porážkami a právě domácí kluziště mu pomáhá v držení pozic v první osmičce Západní konference. Pravdou ale je, že Blue Jackets jsou velmi silní na ledech soupeřů a dokázali v této sezoně z osmi zápasů hned pět vyhrát. 

Hosty ale nezdobí zrovna nejpevnější defenziva a s 58 inkasovanými brankami v 17 zápasech patří k nejhorším v lize. Toho budou chtít Stars dozajista plně využít a naopak prokázat, že sami mají letos spíš nadprůměrnou obranu (v rámci ligy 10. nejlepší).

04:00 Anaheim Ducks - Nashville Predators

Pondělní program v NHL uzavře souboj Anaheimu s Nashvillem. Domácí teprve nedávno přerušili negativní šňůru sedmi proher v řadě, ale dostat se naopak k nějaké šňůře výher se zatím zdá v jejich případě nesplnitelné. Kačerům se sice podařilo porazit Columbus, ale poté prohráli s Los Angeles, kteří jsou jedním z nejhorších týmů ligy. Po výhře nad Calgary naopak přišla prohra s Minnesotou.

A další soupeř patří k těm vůbec nejtěžším. Nashville vede s 26 body nejen Západní konferenci, ale je i první v rámci celé soutěže. Drží navíc perfektní formu s pěti výhrami v řadě. Naposledy sice porazili Predators Dallas 5:4 po prodloužení, ale v předchozích čtyřech duelech zaznamenali fantastické skóre 13:3.

A na Ducks, které Nashville porazil pětkrát v řadě, si už brousí zuby.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.