bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chris Pronger se bude na Floridě učit manažerské řemeslo od Tallona. Převezme jeho místo?

27. června 2017, 18:30

Jiří Lacina

Když jako hokejista před pěti lety ukončil aktivní kariéru, přijal poprvé pozvání na jižní Floridu, aby si prohlédl, jak to chodí u Panthers. Pozval ho Peter Luukku, kterého si pamatuje z dob působení ve Philadelphii Flyers. Od té doby se několikrát setkal s Dalem Tallonem, jenž tu dělal a nyní znovu dělá generálního manažera.

Mockrát spolu hovořili během Prongerova angažmá u NHL, kde pracoval na oddělení hráčské bezpečnosti. Možnost se poznat měli také na několika partičkách golfu. Nyní, po mnoha týdnech spekulací, začínají oficiálně spolupracovat. Pronger opustil teplé místečko v managamentu ligy a vydal se pracovat jako Tallonův poradce. Spojení obou mužů bylo oznámeno na draftu.

„Někde musíte začít a já myslím, že tady zapadnu perfektně,“ říká dnes dvaačtyřicetiletý Chris Pronger, jenž má za sebou v Hartfordu, St. Louis, Edmontonu, Anaheimu a Philadelphii 1167 zápasů v NHL. „Líbí se mi jednotlivé dílky skládačky Panthers. Je tady velmi solidní hráčské jádro, dobrý základ, na kterém se dá stavět.“

„Pokud jde o budoucnost tohoto týmu, vidím velké věci. Je to jen o tom vyhrnout rukávy a doplnit tyhle hráče dalšími komponenty, podpořit je a dostat je tam, kde chtějí být. Náš cíl je vyhrát Stanley Cup, což se nestane přes noc. Musíte být trpělivý, dělat ty správné kroky. Doufejme, že to vyjde,“ říká muž, který má ve sbírce úspěchů prsten za vítězství s Anaheimem v roce 2007.

Mám rád lidi s vlastním názorem

Pronger vždycky patřil mezi inteligentní hokejisty. Netají se ambicemi v budoucnu se v nějakém klubu propracovat na nejvyšší pozice. Prozatím rozšiřuje tým kolem Dalea Tallona, který ještě čítá asistenty generálního manažera Erica Joyce a Stevea Weriera. Bryan McCabe, jenž coby aktivní hokejista hrával za Floridu v letech 2008-11, zastává funkci v hráčském rozvoji.

„Jsme plní nadšení, vzrušení a hrdosti, že můžeme v rodině Floridy Panthers přivítat vítěze Stanley Cupu,“ ohlásil Tallon, jenž si podle vlastních slov vyžívá v angažování lidi, „kteří jsou chytřejší než já, abych vypadal ještě chytřejší,“ abychom smysl pro humor manažera Panthers vyjádřili doslova.

Pronger by jednou v ideálním případě rád někde zastával post generálního manažera a možnost pracovat s Tallonem vnímá jako příležitost něco se naučit.

„Myslím, že jeho výsledky hovoří samy za sebe,“ říká nový floridský poradce. „O tom, co dokázal tady i v Chicagu, už toho bylo napsáno dost. Můžu se toho od něj hodně naučit. Za sebe doufám, že přidám svůj čerstvý pohled a pomůžu týmu tam, kde ho chceme mít.“

„Znám ho čtyři nebo pět let, má toho hodně co říct,“ oplatil komplimenty Tallon. „Líbí se jeho přístup i vědomosti. Je umíněný a já mám rád podřízené s vlastním názorem.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.