bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chtěl bych být jeho agentem, řekl Boudreau na adresu Calea Makara

23. listopadu 2019, 0:10

Jiří Sameš

Obránce Cale Makar prožívá zatím neskutečnou nováčkovskou sezonu v National Hockey League. Svou výbornou formu ostatně potvrdil i v noci na pátek 22. listopadu, kdy se jeho Colorado Avalanche představili na ledě divizního soupeře, Minnesota Wild.

Zápas vyhráli Wild těsně 3:2. Cale Makar vstřelil oba góly Avalanche a po skončení utkání si mohl vyslechnout pochvalu od obou trenérů.

„Chtěl bych být jeho agentem," řekl hlavní trenér Minnesoty Bruce Boudreau novinám The Star Tribune.

„Ve velmi brzké době si rozhodně vydělá spoustu peněz," pokračoval.

Makar v sezoně 2019-2020 odehrál zatím 22 zápasů, přičemž v nich vstřelil sedm gólů a zapsal celkem 25 kanadských bodů.

Aktuálně je druhým nejproduktivnějším zadákem v lize a druhým nejproduktivnějším hokejistou Colorada. V bodování nováčků je první a má náskok osmi bodů na druhého v pořadí, kterým je obránce Quinn Hughes.

„Dnes večer byl znovu naším rozdílovým hokejistou," zmínil hlavní trenér Avalanche Jared Bednar.

Kromě dvou vstřelených gólů měl Makar na hřišti Wild pět střel na bránu a odehrál 24 minut a 41 vteřin, v obou statistikách byl nejlepší z týmu.

Za posledních osm zápasů jinak Makar vstřelil šest gólů a zapsal celkem 14 kanadských bodů. Na ledové ploše má potom momentálně průměrný pobyt 19 minut a 43 vteřin na utkání.

Makar, teprve jednadvacetiletý Kanaďan, je díky Coloradu čtyřkou Vstupního draftu NHL 2017.

V nejlepší hokejové lize debutoval na jaře letošního kalendářního roku, kdy oblékl barvy Avalanche v 10 zápasech play-off. Vstřelil zde jeden gól a zapsal celkem šest kanadských bodů.

Hokejisté Colorada zakončili díky uvedenému utkání na kluzišti Minnesoty pětizápasový trip, při kterém zaregistrovali výsledek 3-2-0, v tabulce Centrální divize jsou potom nyní na druhém místě (bilance 13-7-2).

Příští duel sehrají v noci na neděli, přivítají Toronto Maple Leafs. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.