bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chtěl jsem, aby Tippett zůstal, přiznal Chayka. O Hossovi zatím neuvažuje

25. června 2017, 20:00

Vojtěch Balon

Osmadvacetiletý generální manažer Arizony Coyotes John Chayka má za sebou pořádně hektický týden. V rozmezí několika desítek hodin se pouštní celek postupně zbavil brankářské jedničky Mikea Smithe, tváře týmu Shanea Doana a hlavního trenéra Davea Tippetta, načež Chayka začal mohutně posilovat.

Z Chicaga přivedl výměnou za Connora Murphyho a Laurenta Dauphina zkušeného beka Niklase Hjalmarssona, z New York Rangers zase centra Dereka Stepana a brankáře Anttiho Raantu, s nímž se po odchodu Smithe počítá na post prvního gólmana.

Dokonce se spekulovalo o tom, že Coyotes upečou další trejd s Blackhawks. Údajně měli získat draftové volby za to, že vezmou pod svůj platový strop kontrakt nemocného Mariána Hossy, který platí až do roku 2021. Slovenský snajpr, jenž vinou ojedinělé alergie na vlastní pot vynechá minimálně příští ročník, do té doby bude ukrajovat z platového stropu 5,275 milionů dolarů, ve skutečnosti si ale vydělá jen milion ročně.

Podobným způsobem si Yotes v minulosti pomohli k dalším draftovým volbám, příkladem jsou kontrakty Chrise Prongera, Pavla Dacjuka či Davea Bollanda. „Zvažoval jsem všechny varianty, ale o Hossovi jsem zatím nepřemýšlel. Snažím se ale zlepšit kádr jakýmkoliv způsobem, a tak nebudu říkat rezolutní ne. Třeba mi Chicago nabídne tři volby v prvním kole,“ usmál se Chayka.

Nejmladší generální manažer v NHL počítal (narozdíl od Shanea Doana) i s koučem Tippettem, opačného názoru byl ale majitel klubu Andrew Barroway. „Doufal jsem, že Dave zůstane, ale když někdo vlastní veškeré akcie klubu, pak má přirozeně na dění uvnitř nějaký vliv. Našeho majitele ale respektuji, chce pro klub to nejlepší - arénu blíže centra Phoenixu, lepší kádr, cokoliv,“ ví John Chayka.

„Nový trenér? Sám ještě nevím, na Davea Tippetta je těžké zapomenout,“ dodal šéf Coyotes na závěr.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.