bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chystá se velká výměna? Duchene by měl ve čtvrtek zůstat mimo led

20. února 2019, 14:55

Jan Vojkůvka

Ottawa nejspíš neodolá vábení ostatních týmů, které shání před koncem základní části výraznou ofenzivní posilu. Podle informací, jež přinesla stanice TSN, by se Matt Duchene měl před koncem přestupového období z kanadské metropole stěhovat. Tomu nasvědčují i informace o tom, že rodák z Ontaria zůstane ve čtvrtek pouze na tribuně.

Ještě nedávno Matt Duchene říkal, že jeho agent pracuje s Ottawou na nové smlouvě. Události ale nabraly v posledních dnech zcela nový směr. Podle všeho se místo nové smlouvy řeší výměna, v níž by měl Duchene hrát hlavní roli.

Spekulace, které nabraly na obrátkách, byly posíleny i informacemi o tom, že kanadský útočník by ve čtvrtek neměl nastoupit k utkání proti New Jersey. Důvodem má být to, aby se eliminovala hrozba zranění. To jsou přesně ty kroky, které týmy provádí, pokud je výměna na spadnutí. 

„Snažím se nad tím moc nepřemýšlet,“ uvedl po pondělním utkání proti Chicagu Duchene.

Jeho agent měl přitom ještě nedávno jednat s generálním manažerem Senators, Pierrem Dorionem, o nové smlouvě. Jenže situace se rychle změnila poté, co se Dorion měl setkat se svým protějškem z Winnipegu Kevinem Cheveldayoffem, o čemž informoval deník The Winnipeg Free Press. K setkání došlo během utkání AHL mezi Milwaukee a Manitobou a posílilo spekulace o tom, že Jets mají zájem hned o tři hráče Ottawy - Duchena, Dzingela a Stonea.

Zatímco ale Ottawa doufá, že Stone během následujících dní uzavře s týmem novou smlouvu, u Duchena se situace razantně změnila. 

Osmadvacetiletý Duchene je druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. V 50 zápasech nastřílel 27 branek a přidal 31 asistencí. Tato sezona je pro něho zatím nejlepší v kariéře a dá se očekávat, že překoná svá osobní maxima, kterými je 30 vstřelených branek a 70 nasbíraných kanadských bodů. 

Duchene se po sezoně stane nechráněným volným hráčem, jelikož mu vyprští pětiletý kontrakt, který uzavřel v roce 2014 s Coloradem na 30 milionů dolarů. Kromě Winnipegu svůj zájem o kanadského centra dal najevo také Columbus.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.