bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chytil znovu v prvním týmu Rangers. Farma je rychlejší než česká liga, tvrdí zelenáč

27. března 2018, 13:00

Jiří Lacina

Před sezónou patřil spolu s Martinem Nečasem k největším českým překvapením. Oba postupně přežili všechna vyřazovací „síta“ a udrželi si místo v týmu do konce přípravného kempu. Ne na dlouho, ale s tím se počítalo. Nečas zvolil pokračování v Brně, Filip Chytil zůstal za mořem. Na farmě v AHL odváděl slušné výkony a tak se na závěr základní části dočkal povolání do prvního mužstva.

Rangers, kteří na sedmém místě Metropolitní divize dávno nepomýšlí na play off a soustředí se na hlavně budoucnost, nepozvali jen jeho. Na domácí utkání s Washingtonem dorazil z Hartfordu také Lias Andersson. Chytil šel na draftu 2017 jako číslo 21, devatenáctiny oslaví až letos v září; jeho švédský spoluhráč byl stejný rok tažen ze sedmého místa, v říjnu mu bude dvacet let.

Zlínský odchovanec je se svým dosavadním vývojem spokojený. „Myslím, že jsem se zlepšil,“ řekl před utkáním novinářům. „Všechno je tady jiné než v Evropě. Musel jsem svůj styl přizpůsobit tomu americkému. Netrvalo mi to tak dlouho, za což jsem rád.“

Za Hartford Wolf Pack odehrál jen 45 zápasů, přesto je s 31 body (11+20) průběžně čtvrtý v týmové produktivitě. Hokej na farmě mu přijde rozhodně svižnější než doma. „Všechno je rychlejší, hlavně v útočném pásmu. Je to trochu těžší než hrát v české lize, protože tam je hodně starších hráčů a hra není tak rychlá. Je v tom velký rozdíl.“

Pondělí duel s Capitals dopadl 2:4 pro hosty z Washingtonu, oba zelenáči o sobě přesto stihli dát vědět. Po zkažené první třetině, v níž dal soupeř všechny své čtyři branky, domácí dvakrát snížili a v obou trefách měli prsty nováčci.

Chytil hrál uprostřed útoku s Kevinem Hayesem a Matsem Zuccarellem, Andersson dostal místo centra mezi Jimmym Veseym a Ryanem Spoonerem. Ve 34. minutě Vesey pěkně zpoza brány uvolnil Anderssona a ten otevřel gólový účet Rangers. Rozhodčí po akci vylovil puk a odevzdal jej na střídačku, autor si ho jistě rád schová na památku.

„Bylo krásné vidět ho vstřelit první gól. Něco výjimečného. Večer si o tom popovídáme. Skvělé, že dal první gól zápasu,“ pochválil kamaráda Chytil.

Ve třetím dějství na sebe upozornil také o rok mladší Čech, jehož střelu dorazil za záda Philippa Grubauera Zuccarello. Chytil si tak ve třetím utkání v NHL připsal svůj premiérový bod.

„Oba kluci odehráli dobrý zápas. Byl to pro ně emotivní den, ale oba hráli dobře,“ pochválil mladíky trenér Alain Vigneault.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.