bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chytila čeká premiéra za Rangers, Detroit poprvé v nové aréně

5. října 2017, 20:11

Jakub Prchal

NHL se rozjíždí na plné obrátky. Po úvodním čtyřzápasovém dni nás čeká porce hned osmi utkání. Nejzajímavějším duelem bude souboj gigantů – Chicago zabojuje proti Pittsburghu o první body. V akci uvidíme i spoustu českých hokejistů v čele s Davidem Pastrňákem a Jakubem Voráčkem.

01:00 Boston Bruins – Nashville Predators

Právě David Pastrňák byl nejdiskutovanějším hráčem Bostonu v letošním letním období. Dlouho se vyjednávalo o smlouvě, nakonec ale vše dopadlo pro fanoušky domácích dobře, když český útočník podepsal nový šestiletý kontrakt. 

I v letošní sezóně se bude Boston spoléhat na trio Marchand – Krejčí – Bergeron. Posledně jmenovaný však pravděpodobně nestihne start sezóny kvůli zranění. „Ohledně jeho stavu není nic nového, jeho zdravotní stav se mění ze dne na den, zatím netrénoval,“ vysvětluje hlavní kouč Bruce Cassidy.

Nashville vstupuje do nového ročníku v odlišné roli než dříve. Po finálovém úspěchu se od něj letos čeká umístění na předních příčkách. Hlavním otazníkem bude, jak si tým poradí se ztrátou kapitána Mika Fishera, jenž ukončil kariéru, a s odchodem Jamese Neala do nově vzniklého klubu Vegas Golden Knights. S kanadskými body by nově měla týmu pomáhat dvojice útočníků Nick Bonino a Scott Harnell.

01:00 Buffalo Sabers – Montreal Canadiens

Buffalo by letos chtělo konečně proniknout na přední příčky. Generální manažer tak poměrně hodně zasáhl do týmu. Nejvýraznějším novým jménem je bezpochyby Jason Pominville, což je hráč se schopnostmi tvůrce hry. Nejde však do žádného neznámého prostředí. V Buffalu totiž působil už v letech 2003 – 2012, pak se přestěhoval do Minnesoty. V týmu nově působí například i Benoit Pouliot, Marco Scandella či Viktor Antipin.

Montreal, Alexander Radulov a jeho šedesát jedna bodů v loňské sezóně. Toto spojení již od nové sezóny neplatí, jelikož se ruský útočník jako volný hráč rozhodl zakotvit v Dallasu. Jde o ztrátu, která může slavný kanadský celek v konečném zúčtování mrzet. Nejde však i jediný významný odchod. Po sedmnácti letech se rozloučil i Andrej Markov, dlouholetá ikona klubu. Nahradit by ho měl Karl Alzner, defenzivní obránce, který ještě minulou sezónu oblékal dres Washingtonu. Do útoku pak přišel Čech Aleš Hemský a Jonathan Drouin. Právě od posledně jmenovaného se čeká, že zalepí produktivitu po Radulovovi.

01:00 New York Rangers – Colorado Avalaneche

Newyorští Jezdci v posledním ročníku NHL prošli až do druhého kola vyřazovací části, ve kterém je vyřadila Ottawa. Letos ale pomýšlejí ještě na vyšší příčky, proto realizační tým sáhl po několika posilách. Nejznámějším jménem je pro českého fanouška Ondřej Pavelec, jenž bude krýt záda Henrikovi Lundqvistovi. V obraně pak narazíme na další zvučné jméno – Kevin Shattenkirk, jehož Rangers získali jako volného hráče.

Debut v zámořské NHL s největší pravděpodobností čeká osmnáctiletého Čecha Filipa Chytila. V přípravě totiž zaujal natolik, že si ho hlavní trenér Alain Vigneault vyžádal do prvního týmu.

Colorado bude chtít napravit loňský kolaps a odstartovat ligu lépe, než ji naposledy skončilo – tedy na posledním místě celé NHL s jednadvacetibodovou ztrátou na předposlední Vancouver.  Pomoci by k tomu měl například útočník Colin Wilson, jenž přišel z Nashvillu, gólman Jonathan Bernier, nebo Nail Jakupov – mladík, který se v Coloradu opět pokusí restartovat svoji kariéru.

01:30 Ottawa Senators – Washington Capitals

O půl druhé našeho času odstartuje zajímavý duel mezi Senators a Capitals, půjde tedy o souboj týmů z hlavních měst Kanady a Spojených států amerických. Ottawa v minulé sezóně patřila mezi největší překvapení vyřazovací části, na což chtějí navázat i v aktuálním ligovém ročníku. S výkony týmu vládla spokojenost, možná i proto nedošlo k žádným významnějším změnám. 

Washington opět neuspěl v play-off, což odnesli útočníci Justin Williams, Marcus Johansson a dvojice obránců Kevin Shattenkirk, Karl Alzner. Šanci tak dostanou spíše mladší hráči v čele s Jakubem Vránou a Nathanem Walkerem, prvním Australanem v NHL. V přípravě se Washingtonu vůbec nedařilo, když ze sedmi zápasů vyhrál pouze dva. Hned čtyřikrát navíc inkasoval více než tři góly.

01:30 Detroit Red Wings – Minnesota WIld

Souboj mezi Detroitem a Minnesotou bude kromě sportovního hlediska zajímavý i tím, že poprvé v historii domácí odehrají ligový zápas na půdě nové Little Caesars Areny, která nahradila původní Joe Louis Arenu, jednu z nejstarších hokejových hal v NHL.

Co se týče kádru, Detroit je pasován do role outsidera Východní konference. Může tedy jen překvapit, což by týmu okolo Petra Mrázka mohlo vyhovovat. Právě zmiňovaný český gólman nebude jediným hráčem stejné národnosti. Díky skvělým výkonům v přípravě si hlavní tým vybojoval i útočník Martin Frk.

Minnesotu naopak všechny prognózy řadí mezi hlavní favority na zisk Stanley Cupu. Po nečekaně brzkém konci v play-off 2017 navíc mají hráči motivaci ukázat, že loňská jízda základní částí nebyla náhodná. K hlavním oporám by měla i letos patřit jména jako Mikalel Granlund, Mikko Koivu či Eric Staal.

02:30 Chicago Blackhawks – Pittsburgh Penguins

Duel mezi Chicagem a Pittsburghem bude pravděpodobně největším lákadlem noci. Utkají se totiž dva favorizované týmy, které navíc na dálku soupeří v počtu Stanley Cupů v posledních letech. Od roku 2009 jich totiž oba týmy získaly tři.

Chicago v letním přestupovém období překvapilo zejména megavýměnou s Columbusem, ve které získalo Brandona Saada a jako protihodnotu poslalo jednoho z nejproduktivnějších hráčů - Artěmije Panarina. Na trhu volných hráčů pak podepsalo Patricka Sharpa. Opět se tak v jednom týmu potkají hráči, kteří s organizací Chicaga slavili poslední Stanley Cup.

Pittsburgh již má svoji letošní premiéru za sebou. V domácím prostředí se sice vyhrát nad St. Louis nepodařilo, přesto mají v tabulce první bod za prohru v prodloužení. Ve velmi dobré formě se prezentoval Sidney Crosby, jenž si připsal dva body za gól a asistenci. Navíc byl na ledě hodně vidět.

04:00 Anaheim Ducks – Arizona Coyotes

Ve čtyři hodiny ranní odstartuje souboj dvou celků z Pacifické divize. Anaheim se pravděpodobně bude pohybovat na předních místech své divize i v letošní sezóně. V té minulé zakončil základní část na třetím místě a v play-off se dostal až do finále Západní konference, kde nestačil na Nashville. V přípravě podávali Ducks poměrně nevyrovnané výkony. Třikrát dokázali vyhrát, čtyřikrát pak slavil vítězství soupeř.

Arizona přes léto výrazně posílila a očekává se, že už v Západní konferenci nebude pouze do počtu. Hlavní změna se udála v brankovišti. Po dlouho době v týmu skončil Mike Smith, jehož nahradil Jezdec Antti Raanta. Ze stejného týmu se do pouštní oblasti stěhuje i centr Derek Stepan, z Chicaga pak obránce Niklas Hjalmarsson. V přípravě se ovšem Arizoně nedařilo, vyhrála pouze dvakrát z šesti pokusů.

04:00 Los Angeles Kings – Philadelphia Flyers

Los Angeles díky několika nevýhodným kontraktům nemohlo příliš zasahovat do současného kádru, spoléhá se tak spíše na týmovou sehranost z minulých sezón. Pokud chtějí Králové pomýšlet na přední příčky, musí se probudit zejména centr Anže Kopitar, jenž v loňské sezóně spíše strádal.

Flyers odstartovali novou sezónu již ve čtvrtek na ledě San Jose a nevedli si vůbec špatně. Největší předností byly přesilové hry, v nichž tým okolo Čecha Jakuba Voráčka udeřil hned čtyřikrát! Philadelphia přes léto omladila kádr, a to zejména defenzívu. Mladé pušky však nalezneme i v útoku, například dvojku draftu Nolana Patricka. Ten v premiéře v nejlepší hokejové lize světa nebodoval.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.