bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Cílem je zlomit prokletí druhých zápasů. San Jose doufá v navýšení vedení

13. května 2019, 20:11

Jan Vojkůvka

Druhým zápasem pokračuje finále Západní konference mezi San Jose a St. Louis. Domácí Sharks věří, že se jim poprvé v letošním play off podaří vyhrát i druhé utkání série, to je však zcela v rozporu s plány Blues. Kdo se bude v noci na úterý radovat z triumfu?

03:00 San Jose Sharks - St. Louis Blues

Stav série 1:0

Před hokejisty San Jose stojí ve druhém utkání finále Západní konference pořádná výzva. Doposud v letošním play off nedokázali své druhé domácí utkání přetavit ve vítězství a prohráli jak v úvodním kole s Vegas, tak v minulé sérii s Coloradem. Odjíždět do St. Louis za stavu 1:1 na zápasy však rozhodně nechtějí.

Vyhrát druhé utkání se jim může podařit relativně snadno. Stačí zopakovat výkon z prvního zápasu, který Žraloci ovládli 6:3. To však bude samo o sobě dost náročné, ač na papíře to může vypadat jednoduše. 

"Ani v jedné sérii jsme nezahráli dobře. Odehráli jsme solidní první zápasy a pak ve druhých jsme hráli špatně," připomněl útočník San Jose Logan Couture. "Nevím, co se v těch utkáních stalo. Teď nás čeká velký zápas, chceme před našimi fanoušky vyhrát. Doma jinak hrajeme v play off dobře a chceme v tom pokračovat." 

Klíčovou se pro San Jose ukázala o víkendu být druhá třetina, ve které se třemi góly odpoutalo do vedení 5:2, s čímž St. Louis už nedokázalo nic udělat. Navíc Blues hráli jen jednu přesilovku a i čistá hra soupeře pro ně byla pořádnou čárou přes rozpočet.

St. Louis trápí trochu slabší produktivita hlavních hvězd. Ten za 14 zápasů v play off zaznamenal jen 5 branek a 1 asistenci. Tým táhnou především Jaden Schwartz, jemuž se naopak vůbec nedařilo v základní části, či Alex Pietrangelo.

"Rozhodně od něho potřebujeme v útoku víc, musí si vytvářet víc šancí ke skórování," řekl trenér St. Louis Craig Berube. "Ale není to jen o něm. Potřebujeme, aby si víc šancí tvořili všichni naši top hráči."

San Jose se bude muset vypořádat s brankářem Jordanem Binningtonem, který prožil v úvodním střetnutí vůbec nejhorší zápas své krátké kariéry v NHL. Počítat s tím, že by tato senzace letošní sezony znovu inkasovala tolik gólů, se nedá. Zejména pak s ohledem na to, že si obrana Blues dá větší pozor na to, aby nepropadala a nevystavovala svého brankáře tolika přečíslením a těžkým situacím, jako se to dělo o víkendu.

Na druhé straně Blues si budou muset dát velký pozor na vyloučení. Statisticky každé čtvrté oslabení končí inkasovaným gólem. To není vůbec dobrá bilance, se kterou by chtěli ve svých zápasech příliš hazardovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.