bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čistě hokejové rozhodnutí, řekl o Kings Kovalčuk. Chce Stanley Cup!

17. července 2018, 11:30

Jan Šlapáček

Po pěti sezónách strávených v KHL se na zámořská kluziště vrátí ruský útočník Ilja Kovalčuk, který se rozhodl v poslední fázi své kariéry zaútočit na zisk Stanleyova poháru. Ke splnění svého snu si vybral Los Angeles, kde cítí velkou šanci na úspěch. Bude ale po pauze v NHL stále stejně platným hráčem, jakým byl do roku 2013, než se rozhodl pro návrat do vlasti?

Patnáctého dubna oslavil Kovalčuk své pětatřicáté narozeniny, ale to mu nezabránilo v tom, aby se s Los Angeles dohodl na lukrativní tříleté smlouvě. Kings ruskému hokejistovi ročně vyplatí 6,250 milionů dolarů, což je pro hráče velký závazek. Nebude věk a pět let mimo NHL překážkou k dobrým výkonům?

„Do budoucnosti nevidím. Každopádně pro úspěch udělám vše, co bude v mých silách. V posledních letech jsem se stále držel na vysoké úrovni, takže se cítím dobře. A vedle kluků jakými jsou Anže Kopitar, Jeff Carter a Drew Doughty bude o něco jednodušší se bodově prosadit," řekl na začátku svého rozhovoru autor 417 gólů v NHL.

Kovalčuk nadále prozradil, že si s Kopitarem po podpisu smlouvy vyměnil několik zpráv. Před samotným rozhodnutím navštívil i Los Angeles, kde setkal se s prezidentem Kings Lucem Robitaillem a generálním manažerem Robem Blakem. A po této schůzce měl jasno.

„Chtěl jsem jít na místo, kde mám šanci vyhrát Stanley Cup. A Kings tu šanci rozhodně mají. Když jsem se s Lucem a Robem setkal, tak mi bylo přesně vysvětleno, co se ode mě bude očekávat. Pokusím se klubu dát to nejlepší, snad z toho něco vytěžíme," dodal Kovalčuk odhodlaně.

Jediným člověkem, s kterým se Kovalčuk osobně nesetkal, byl trenér John Stevens. Mezi touto dvojicí ale proběhl hovor po telefonu. „Byl o našem týmu výtečně informován," prozradil dvaapadesátiletý kouč serveru The Athletic. „Abyste byli dobrým hráčem i v pokročilém věku, tak potřebujete především dvě věci - znalost a vášeň," doplnil svoji odpověď Stevens.

Podpis smlouvy s Kings byl podle Kovalčuka čistě hokejovým rozhodnutím, na životní styl při rozhodování důraz nekladl. „Bylo to pouze o hokeji. Na vysoké úrovni zvládnu hrát ještě tři až čtyři sezóny. Los Angeles má šikovnou skupinu hráčů, jednoho z nejlepších centrů v lize. Proto jsem se takhle rozhodl."

Hnacím motorem pro Kovalčuka může být i příběh jeho kamaráda Alexandra Ovečkina, který se poháru dočkal letos. „Je to skvělé. Myslím si, že stále někde slaví," dodal pobaveně na závěr. Dočká se jednoho dne i on?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.