bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Cítím se skvěle. Nikdy jsem v této pozici nebyl, říká nadšený Ovečkin

8. května 2018, 8:40

Jan Šlapáček

Jedním z nejšťastnějších mužů v kabině Capitals je rozhodně Alexandr Ovečkin. Dlouhé roky jako kapitán Washingtonu sváděl v play-off neúspěšné bitvy ve druhém kole, nyní je poprvé na vítězné straně. „Cítím se vážně skvěle," řekl v rozhovoru po zápase.

Po rozhodujícím zápase série stál před mikrofony novinářů s modrým ručníkem přehozeným přes ramena, na krku mu visel zlatý křížek a na hlavě měl červenou kšiltovku. Přesně takhle vypadal hokejista, který se dočkal pravděpodobně svého největšího vítězství v kariéře. Alexandr Ovečkin se totiž do finále Východní konference nikdy nepodíval.

Při pohledu na ruského útočníka bylo vidět, jak si daný moment užívá. „Cítím se skvěle. Nikdy jsem v této pozici nebyl, strašně se těším." Capitals patřili v posledních několika letech mezi největší favority na vítězství, nikdy ale nedokázali přejít přes druhé kolo. Povedlo se to až letos, přesně dvacet let od posledního postupu Caps do této fáze play-off.

Před šestým zápasem se přitom Washingtonu příliš nevěřilo. Mimo sestavu se kvůli zranění ocitl Nicklas Bäckström, nicméně v pravý moment se ukázali Ovečkin s Kuzněcovem a rozhodli. Ruský kanonýr vyslal svého mladšího spoluhráče do brejku a modlil se, aby procpal puk do branky.

Povedlo se. Kuzněcov po kličce do forhendu poslal puk po ledě mezi betony rozhozeného Murrayho a vydal se slavit po svém. Pětadvacetiletý hokejista si zahrál na ptáka a při mávání křídly sledoval, jak se k němu řítí spoluhráči.

Po zápase prozradil, že gólovou oslavu udělal kvůli své dceři, které se tento způsob slavení gólu líbí. „Je skvělé být stále ve hře o pohár, je to neuvěřitelný den," dodal ruský hokejista, který vstřelil pravděpodobně svoji nejdůležitější branku v kariéře.

Velkou oporou týmu byl v celé sérii gólman Braden Holtby, který play-off začínal v pozici dvojky a postupem času si znovu získal jisté postavení. „Chtěli jsme našemu městu něco dát," říká kanadský brankář o černé sérii washingtonských sportovních klubů.

„Více ale neznamená pouze konferenční finále, více znamená Stanley Cup," dodal odhodlaně. Aby ho Capitals poprvé ve své historii získali, budou si muset nejprve ve finále Východní konference poradit s ambiciózí Tampou, která byla v základní části nejlepším týmem na východě.

Tuhle sérii bude radost sledovat. Začínat by měla v noci na sobotu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.