bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Clarke MacArthur podepsal s Ottawou pětiletou smlouvu

22. srpna 2014, 19:59

Jan Šlapáček

Vydařená premiérová sezóna v dresu Ottawy zajistila Clarku MacArthurovi stabilní budoucnost v nejlepší hokejové soutěži světa. Senátoři nabídli křídelnímu útočníkovi novou pětiletou smlouvu. Kontrakt v hodnotě 23,2 miliónu dolarů začne platit až po následujícím ročníku, Sens si tak služby rodáka z Lloydminsteru pojistili do roku 2020.

Zvýšit kvalitu ofenzivy Senators přišel hned po otevření trhu s volnými agenty loni v červenci. MacArthur se tehdy stěhoval z jednoho kanadského (ba dokonce jen ontarijského) města do druhého, když modrobílý dres Toronta vyměnil za trikot Ottawy. Senátoři ho zaujali nabídkou dvouleté smlouvy za 6,5 mil. dolarů.

Ottawa sice v boji o postup do play off selhala, sympatický devětadvacetiletý forvard ale rozhodně nezklamal. Čtvrtý nejproduktivnější hokejista Senators odehrál 79 utkání, ve kterých nasbíral 55 bodů za 24 branek a 31 asistencí.

„Samozřejmě, že naše spokojenost s jeho výkony v minulém ročníku byla velkým důvodem, proč jsme mu nabídli takové podmínky,“ vysvětlil generální manažer Ottawy Bryan Murray podpis smlouvy s MacArthurem, jehož průměrná roční mzda stoupne od sezóny 2015-16 na 4,65 mil. dolarů.

„Jsme velice spokojeni s tím, co předvedl. Je schopen pravidelně střílet okolo dvaceti až pětadvaceti branek za sezónu. Navíc opravdu výborně doplňuje naše mladé hráče, kteří s ním v různou dobu nastupovali. Skvěle si rozuměl především s Kylem Turrisem,“ uvedl Murray.

Clarka MacArthura draftovali zástupci Buffala Sabres v roce 2003 jako 74. v pořadí a poprvé za ně nastoupil v sezoně 2006-07. V minulosti působil také v Atlantě a již zmiňovaném Torontu. Celkem odehrál v základní části NHL 482 zápasů a připsal si 268 bodů za 117 branek a 151 přihrávek. V pěti utkáních play off vstřelil dva góly a na jeden přihrál.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.