bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Člen česko-slovenské legie v Bostonu se nejspíš rozloučí. Posílí Lugano?

30. května 2020, 11:25

Václav Jáchim

Čtyři sezony strávil v organizaci Bostonu, teď se patrně blíží doba, kdy Peter Cehlárik zvolí návrat do Evropy. Slovenskému útočníkovi končí u Medvědů smlouva a pro kluby z našeho kontinentu je zajímavým zbožím. Podle listu Corriere del Ticino se o jeho služby zajímá švýcarské Lugano.

Přední klub NLA chce před novým ročníkem špičkové zahraniční posily. Vedení týmu nedávno ulovilo dánského reprezentanta Mikkela Boedkera, jenž dosud působil v Ottawě, teď líčí na slovenského bruslaře s velmi dobrými předpoklady pro moderní hokej.

Čtyřiadvacetiletý Cehlárik sehrál v sezoně 2019-20 jen tři duely NHL, přičemž zaznamenal jednu nahrávku. Jinak válel za farmu v Providence, pod křídly Bruins byl členem početné česko-slovenské legie, do níž patřili Davidové Krejčí s Pastrňákem, Ondřej Kaše, Jakub Zbořil, Jakub Lauko, Daniel Vladař, Zdeno Chára, Jaroslav Halák nebo Róbert Lantoši.

Agent slovenského reprezentanta Louis Liesch před několika dny potvrdil, že pro klienta vyjednává angažmá v Evropě. Švýcarsko nevyloučil, ve hře jsou i varianty v ruské KHL nebo ve Švédsku, kde Cehlárik v minulosti získával ostruhy. V letech 2011 až 2016 nastupoval za tým Luleå HF.

Čtyřiadvacetiletý rodák ze Žiliny si na severu Evropy vybojoval zájem z NHL. V roce 2013 ho jako celkově 90. v pořadí draftovali Boston Bruins, za Atlantik odešel Cehlárik tři roky poté. V dresu prvního týmu Medvědů sehrál dohromady 40 utkání NHL, zaznamenal pět branek a šest nahrávek. 

Slovenský útočník je v ideálním hokejovém věku. V organizaci Bruins panuje mezi útočníka silná konkurence, jinam v rámci NHL ho klub odmítl uvolnit. Také proto si nejspíš řekl, že boj o trvalé uplatnění mezi zámořskou elitou vymění za působení v některé z předních evropských lig.

Smlouva s Bruins mu vyprší po skončení aktuálního ročníku, jenž byl s ohledem na pandemii koronaviru přerušen. Tento týden zástupci NHL rozhodli, že od srpna vypukne play off za účasti 24 mužstev. Hokejisté Bostonu se vyhnou předkolu, mají jistou účast v prvním kole vyřazovacích bojů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.