bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Co na kolaps Ottawy říkají čísla?

12. ledna 2018, 15:30

Pavel Golasowski

Minulý rok byli jeden gól od postupu do finálního klání o Stanley Cup. Tuto sezónu jsou předposledním týmem Východní konference. Zámořský novinář Ryan Dixon píšící pro kanadský server Sportsnet se v nedávném článku o aktuální formě Ottawě Senators rozepsal a dal dohromady pětici zajímavých, pro fanoušky Senators spíše bolestných, statistických faktů.

Vzestup a pád. Minulý rok hráli na vrcholu a teď se krčí u dna. Hokejoví odborníci upozorňovali, že tento tým není tak silný, aby hrál znovu o nejvyšší příčky, ale způsob, jakým se dokázali Ottawští propadnout na dno, je přinejmenším zarážející. A nemusíme zacházet ani do loňské sezóny.

Zajímavým ukazatelem je tento kontrast. Když se 16. listopadu v Ottawě podívali ráno po probuzení na tabulku mohli být spokojení. Třetí místo v Atlantické divizi, 21 získaných bodů s pěti bodovým náskokem na šestý Boston a zápasem k dobru. Dnes, o necelé dva měsíce později, se Boston může smát. Jsou druzí s 53 body, a to je o celých 14 bodů více než Senators, a to mají k dobru další dvě utkání.

Nyní se podíváme na pět statistických faktů, které jsou pro čtenáře buď zajímavé nebo srdce rvoucí, záleží, jak moc Ottawě fandíte. Do statistik není započítaná poslední výhra proti Torontu 3:4.

  • Moment, od kterého se mizerná forma Ottawy datuje je domácí prohra 1:3 s Penguins z 16. listopadu. Od té doby jsou jejich statistiky následující 6-15-4. V tomto ohledu je horší pouze Buffalo.
  • Další zaznamenaná čísla od zápasu s Penguins. V závorce je vždy uvedeno postavení v rámci celé soutěže. 2,16 gólů na zápas (30), 3,68 obdržených branek (29), 10,8procentní úspěšnost v přesilových hrách, 71,4 procent při oslabeních (28) a 89procentní týmová úspěšnost zákroků.
  • Až do posledního vyhraného venkovního zápasu s Torontem uspěli Senátoři venku pouze jednou proti Islanders, a to měli dohromady celkem 14 pokusů.
  • Tuto sezónu dovolila Ottawa svým soupeřům skórovat pět a více gólů v 15 zápasech. Což je rekord ligy. K tomu všemu nedávný výbuch proti Chicagu 8:2. Hned za Ottawou je Arizona, Islanders a Vancouver. Všechny tři týmy dostaly pět a více gólů ve 12 zápasech. Na opačném konci najdeme Los Angeles s dvěma takovými zápasy.
  • Mezi brankáři, kteří odchytali alespoň 15 zápasů a více, se ti Ottawští nachází u statistického dna. Mike Condon se „pyšní“ s 89,38 procentuální úspěšností. Craig Anderson je sice na tom o něco lépe, ale ani on nemá ani 90procentní úspěšnost. Konkrétně 89, 92 procent. Žádný jiný tým v NHL se nemůže „pochlubit“ dvojici brankářů s procentuální úspěšností pod 90 procent.

Nicméně v novém roce vyhrála Ottawa tři utkání z pěti. Naposledy si připsali cenný skalp na horké půdě Toronta Maple Leafs. Pro Ottawu tak nemusí být ještě vše ztraceno a stejně jako, když zápas proti Penguins z 16. listopadu byl pro ně zlomovým bodem, můžou být i dosavadní výsledky v roce 2018 odrazovým můstkem k lepším zítřkům, které si v hlavním městě Kanady tak moc přejí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.