bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Co se děje s Darlingem? Mrázkův kolega požádal Carolinu o osobní volno

12. února 2019, 18:05

Václav Jáchim

Někteří hokejisté prožívají během kariéry vzestupy a pády, období pohody střídá trápení, které nemá konce. Scott Darling by mohl vyprávět. Americký gólman před minulou sezonou podepsal čtyřletou smlouvu s Carolinou za víc než 16 miliónů dolarů, jenomže aktuálně nechytá. Od vedení Hurricanes dostal časově neomezené osobní volno.

Bývalý brankář Chicaga měl být organizaci Hurikánů konkurentem Petra Mrázka, tihle dva se měli postarat o to, že bude mít Carolina v brankovišti vystaráno. Situace ale nabrala jiný směr. Zatímco Mrázek naplnil předpoklady, Darling v tomto ročníku absolvoval jen osm duelů NHL.

Vliv na to mělo zranění, které utrpěl v poslední přípravě před startem NHL proti Nashvillu. Lehce excentrický chlapík naskočil v říjnu, později byl poslán na farmu do týmu Charlotte Checkers, kde mu statistici zatím napočítali 14 startů, průměr 3.42 branek na zápas a úspěšnost zásahů ani ne 89 procent.

„Od doby, kdy Scott přešel na farmu, měl lepší i horší zápasy. Před pár dny chytal těžké utkání, posléze mi zavolal Darlingův agent s tím, jestli bychom nemohli Scottovi dát osobní volno. Potřebuje si utřídit a srovnat myšlenky," uvedl generální manažer Don Waddell pro deník The Charlotte Observer.

Darling už o víkendu neabsolvoval trip k utkáním venku, z nižší ECHL byl povolán Callum Booth, roli jedničky zálohy Hurricanes plnil Alex Nedeljkovic. Darlingova budoucnost je teď ve hvězdách. Jeho agent Matt Keator zmíněnému listu potvrdil, že jeho klient dostal dovolenou. Otázku, co je příčinou, ovšem přešel. „Je to osobní věc," zmínil pouze.

Generální manažer Don Waddell potvrdil, že osobní volno nemá žádné časové omezení. Boss Caroliny počítá minimálně s jedním týdnem. „Řekl jsem, že pak se o všem pobavíme." Odmítl, že by pauza souvisela s mizernými výkony v brance. „Scott měl těžké období, z psychického hlediska se potřebuje trošku srovnat," doplnil Waddell. 

Hurricanes získali Darlinga z Chicaga, v květnu 2017 s ním uzavřeli čtyřletou smlouvu na 16,6 milionů dolarů. Vousatý brankář, který za tým USA startoval na loňském mistrovství světa v Dánsku, měl být optimální náhradou za klubovou legendu Cama Warda. U Blackhwaks se Darling osvědčil, nicméně prvním ostrým ročníkem v NHL pro něj byl až ten minulý 2017-18.

Letos je všechno jinak. Brankářskou dvojici v Carolině tvoří Petr Mrázek a veterán Curtis McElhinney, šanci v NHL dostal i Alex Nedeljkovic. Darlinga klub zařadil na listinu volných hráčů, od 29. listopadu je vedený na farmě. Podobný propad zažil v kariéře už jednou. V roce 2007 draftoval amerického gólmana Phoenix, jenže Darling se v pozdějších letech potloukal po nižších soutěžích včetně málo známé SPHL. Přes CHL a ECHL se dokázal probít do farmářské AHL, podepsal kontrakt s Chicagem a v sezoně 2014-15 poprvé nakoukl do NHL.

Co s ním bude teď? „Scott má stoprocentně naši podporu," ujistil generální manažer Waddell. „Má smlouvu ještě na dva roky, my teď musíme zjistit, jestli to dokážeme dát zase dohromady.." Darling si podle něj zaslouží trpělivost, v klubu věří, že brzy najde sám sebe a tím pádem také pohodu, kterou oplýval v nedávné minulosti.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.