bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Colorado může dotáhnout překvapení. Boston s Torontem si zahrají o mečbol

19. dubna 2019, 20:00

Jan Vojkůvka

Noc z pátku na sobotu přinese další dva zápasy prvního kola play off. Postoupit do konferenčního semifinále může Colorado, jež vede v sérii proti Calgary 3:1 na zápasy. Za stavu 2:2 se série mezi Bruins a Maple Leafs přesouvá do Bostonu.

01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs

Stav série 2:2

Hokejisté Bostonu zvládl ve čtvrtém utkání, které se přeměnilo v ryzí přestřelku, přehrát Toronto na ledě soupeře 6:4 a srovnat stav série na 2:2. Výraznou měrou se na výhře Medvědů podílely hlavně speciální týmy, když hosté využili obě své přesilovky a měli v početní výhodě 100% úspěšnost.

Domácí Toronto sice zasypalo branku soupeře 42 střelami, ale ani tak se nedokázali nakonec střelecky dotáhnou, ačkoliv v závěrečné třetiny pořádně duel zdramatizovali. S Bostonem prohrávali ještě 10 minut před koncem utkání 2:5, ale přesilovkovou trefou Matthewse a následnou brankou Dermotta snížili na 4:5. Závěrečný tlak jim ovšem štěstí nepřinesl a naopak Bruins se trefili do prázdné klece.

V celé sérii zatím platí, že lichá utkání vyhrávají hokejisté Toronta a sudá utkání hráči Bostonu. Pokud by tento trend pokračoval, na ledě Bostonu by v pátém duelu triumfovali Maple Leafs, což by jim přineslo před dalším zápasem velkou výhodu do domácího prostředí. To ovšem není v plánech Bostonu, který chce vytěžit z domácího zápasu maximum.

Opět bude hodně záležet na vyloučeních, která se sice Torontu podařilo docela dost eliminovat, ale i tak se Bostonu podařilo ze dvou přesilovek vytěžit dva góly. Vysokou úspěšnost využívání přesilových her mají v celé sérii i hráči Toronta.

04:00 Calgary Flames - Colorado Avalanche

Stav série 1:3

Přijdou letošní boje o Stanley Cup i o druhého konferenčního vítěze? Calgary, které opanovalo v základní části Západní konference, čelí stejnému osudu jako Tampa na Východu (kterou porazil Columbus 4:0 na zápasy). Už po pátém utkání série se přitom může stát, že si hráči Calgary začnou vybírat dovolenou.

Třetí výhra Colorada v řadě se přitom nerodila vůbec snadno. Hostující Calgary vedlo ve 47. minutě 2:0 a vše nasvědčovalo tomu, že se do Kanady pojede za vyrovnaného stavu 2:2. Avalanche ovšem trefami ve 49. a 58. minutě srovnali skóre zápasu a dovedli ho do prodloužení. Celkově druhé prodloužení v sérii pak opět dokázaly Laviny přetavit ve vlastní výhru, když se po 11 minutách hry prosadil Rantanen.

Flames tak po čtyřech duelech prohrávají 1:3 na zápasy a čelí hned třem pomyslným mečbolům. Na domácím ledě se pokusí rozpomenout na svou dominanci v základní části, ve které Colorado porazili ve všech utkáních. A také na úvodní zápas play off, v němž zvítězili hladce 4:0.

Colorado dokázalo v posledním duelu zasypat soupeřovu branku 52 střelami, a i to je jedna z věci, na kterou by se mělo Calgary zaměřit. Brankář Smith sice vykryl hned 49 střel, ale tak vysokou úspěšnost nemůže mít věčně. Obrana Avalanche naopak pracuje spolehlivě, a i to je důvodem, proč hostům stačí jedna výhra k postupu do konferenčního semifinále. Což by bylo další překvapení prvního kola.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.