bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Colorado počítá zraněné, ztratilo Grubauera a Rantanena. Přijde Carey Price?

18. února 2020, 12:00

Jiří Lacina

Lavina prožívá nepříjemné období. Poměrně konstantní série výher střídají v jejich podání letos série nezdarů, teď právě zabředávají do porážek. Ta pondělní s Tampou Bay byla aspoň v prodloužení, zato už třetí v řadě. Mužstvo při ní přišlo o Mikko Rantanena.

Jako by nebylo dost na tom, že Avs ztratili Philippa Grubauera. Německý gólman nedohrál zápas s Los Angeles pod otevřeným nebem, když ho ve třetí třetině opustil se zraněním ve spodní polovině těla. Přivodil si jej srážkou s vlastní spoluhráčem Ianem Colem, který se snažil vytlačit útočníka Kings Austina Wagnera z gólové šance.

Zápas dochytal Pavel Francouz, porážce nezabránil. S Grubauerem inkasovali každý jednou, třetí trefu přidal hrdina večera, autor hattricku Tyler Toffoli, do prázdné klece. Francouz následně nechyběl v brance ani v následujícím klání proti Tampě. On i Curtis McElhinney čelili shodně 27 střelám, Francouz lapil o jednu méně. Utkání rozhodl v prodloužení Nikita Kučerov.

Zranění Grubauera nevypadalo na první pohled vážně, ačkoli zprávy jsou zatím dost neurčité. Osmadvacetiletý Němec už v první polovině sezóny chyběl, také kvůli potížím v dolní polovině těla. Spekuluje se o tom, že kdyby měla být pauza delší, může to být signál pro Joea Sakica přivést ještě do uzávěrky přestupů do brankoviště posilu.

„Stále prochází prohlídkami a testy. Lepší odpověď budu mít snad koncem týdne,“ odháněl trenér Jared Bednar novináře s dotazy na Grubauerův aktuální stav.

Poměrně vážně vypadají bohužel trable útočníka Mikko Rantanena, jenž v utkání s Tampou podražený bolestivě narazil do zadního mantinelu. Finský útočník má poraněné levé rameno a jeho absence je odhadována v řádu „týdnů“. Zranění přichází v nešťastnou dobu. Vedle Grubauera schází Lavině dlouhodobě Matt Calvert a delší bude zřejmě také pauza Nazema Kadriho.

V souvislosti s aktuálním děním v Coloradu stojí za to zmínit čerstvou spekulaci. V Denveru se totiž na utkání s Tampou objevila vrchnost z Montrealu, generální manažer Marc Bergevin a Scott Mellanby. Analytik NHL Mike Kelly okamžitě zareagoval myšlenkou, že se možná peče příchod Careyho Price. „Dává mi to smysl,“ podotkl na svém twitteru.

Když zohledníme, že kanadský démon má své nejlepší časy za sebou, je mu 32 let a jeho stropová zátěž je gigantických 10,5 miliónů, jeví se takové úvahy dosti divoké.

Komentátor Adrian Dater, jenž se přímo dění v Coloradu věnuje 25 let, je striktně odmítá. „Ani za milión let, na to vsadím svoje životní úspory. Teda není to zrovna moc, ale klidně to udělám,“ utahuje si z představy příchodu Price na stránce Colorado Hockey Now.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.