bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Colorado usiluje o pátou výhru v řadě, Tampa dokonce o devátou. Ukončí Kings sérii porážek?

25. února 2019, 19:00

Ondřej Mach

Zámořská NHL má v noci z pondělí na úterý na programu šest zápasů. Avalanche a Lightning budou chtít prodloužit své vítězné série, naopak Kings se budou právě proti Tampě snažit přerušit šňůru sedmi porážek. V dalších zápasech Devils vyzvou Canadiens, Toronto se postaví Buffalu, Nashville narazí na Edmonton a hrací den uzavře souboj mezi Vancouverem a Anaheimem.

01:00 Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres

TOR: 3. místo v Atlantické divizi (78 bodů)
BUF: 5. místo v Atlantické divizi (66 bodů)

Divizní souboj uvidí od jedné hodiny po půlnoci našeho času Toronto. Jediný letošní vzájemný souboj vyzněl lépe pro Leafs, kteří zvítězili 4:3 po prodloužení. Tým z kanadské metropole se nachází na čtvrtém místě Východní konference a bylo by velkým překvapením, kdyby nepostoupil do play off. Sérii tří porážek se Torontu povedlo přerušit až v kanadském derby proti Montrealu, které ovládlo 6:3.

Po skvělém startu Buffala přišlo kruté vystřízlivění, Sabres se propadli tabulkou a momentálně jsou mimo příčky zajišťující postup do vyřazovací části. Buffalu se v poslední době, podobně jako Torontu, příliš nedařilo. Čtyři zápasy trvající šňůru proher dokázalo utnout až přesvědčivou výhrou 5:2 proti Capitals.

01:00 New Jersey Devils – Montreal Canadiens

NJD: 8. místo v Metropolitní divizi (56 bodů)
MTL: 4. místo v Atlantické divizi (73 bodů)

Letošní vzájemné zápasy hovoří pro Devils, kteří zvítězili v obou duelech. Probíhající sezona je však pro Ďábly zklamáním, svěřenci trenéra Johna Hynese se krčí na posledním místě Metropolitní divize a na play off mohou zapomenout. Naposledy v sobotu nestačili na Rangers, jimž podlehli poměrem 2:5.

Kanadský celek je velkým překvapením letošního ročníku, Montreal drží první divokou kartu ve Východní konferenci a stále živí naději na účast ve vyřazovacích bojích. Canadiens ale budou muset pořádně zabrat, z posledních sedmi zápasů získali jen pět bodů a pětkrát prohráli. Utkáním proti Devils pokračují ve čtyřzápasovém tripu, v sobotu podlehli v kanadském derby Torontu 3:6.

01:30 Tampa Bay Lightning – Los Angeles Kings

TBL: 1. místo v Atlantické divizi (98 bodů)
LAK: 8. místo v Pacifické divizi (52 bodů)

Bolts nadále válcují všechny, kteří se jim postaví do cesty a chybí jim pouhé dva body k překonání stobodové hranice. S Kings se letos potkali jen jednou a slavili vysokou výhru 6:2. V případě že je porazí i podruhé, natáhnou svoji vítěznou sérii už na devět zápasů. Naposledy vyzráli na Buffalo 2:1 po prodloužení. Nikita Kučerov v tomto duelu překonal stobodovou hranici v počtu kanadských bodů.

Los Angeles by na probíhající sezonu nejradši zapomnělo, s 52 body je na posledním místě Západní konference i Pacifické divize. Další nepříjemností je sedm prohraných zápasů v řadě, Kings chuť vítězství naposledy okusili 8. 2. v zápase proti Philadelphii. Utkání proti Tampě je posledním ze čtyřzápasového tripu. Naposledy LA obdrželo výprask 1:6 od Floridy.

02:00 Nashville Predators – Edmonton Oilers

NSH: 2. místo v Centrální divizi (77 bodů)
EDM: 6. místo v Pacifické divizi (58 bodů)

Druhý vzájemný souboj se odehraje na ledě Nashvillu. V tom prvním měli navrch Oilers, kteří vyhráli 5:3. Preds jsou na tom však momentálně o hodně lépe, vyhřívají se na druhém místě Centrální divize a pohodlně směřují do play off. Poslední duel se ale týmu kapitána Josiho nepovedl vůbec podle představ, Nashville v sobotu nestačil na Colorado v poměru 0:5.

O další zpackané sezoně Edmontonu se toho už napsalo dost, Oilers na druhou divokou kartu nyní ztrácí osm bodů. Svěřenci trenéra Hitchcoka za sebou mají hrůzostrašné období, kdy od 20. ledna až do 20. února zvítězili pouze jednou z dvanácti zápasů(!). Mírné zlepšení přinesla alespoň poslední dvě klání. Edmonton nejprve porazil po prodloužení Islanders a v sobotu opanoval zápas s Anaheimem 2:1.

03:00 Colorado Avalanche – Florida Panthers

COL: 6. místo v Centrální divizi (65 bodů)
FLA: 6. místo v Atlantické divizi (62 bodů)

Ve tři hodiny středoevropského času začne duel mezi Coloradem a Floridou. V prvním vzájemném zápase se více dařilo Coloradu, když Panterům dokázalo nasázet pět branek a zvítězilo 5:2. Avalanche se po dlouhé sérii proher zvedají a mohou znovu myslet na play off. Pátá výhra v řadě by je posunula před Minnesotu, která nyní drží druhou divokou kartu v Západní konferenci.

Florida má cestu do vyřazovacích bojů podstatně těžší, její ztráta čítá rovných deset bodů. Nic však není nemožné. Pro celek z jihu hovoří momentální forma, Panteři z posledních pěti utkání čtyřikrát vyhráli. Zápasem proti Coloradu začínají třízápasový trip po západě USA.

04:00 Vancouver Canucks – Anaheim Ducks

VAN: 5. místo v Pacifické divizi (60 bodů)
ANA: 7. místo v Pacifické divizi (57 bodů)

Pondělní program uzavře druhý divizní souboj. Ve vzájemných zápasech letos dvakrát slavil Anaheim, v jednom z nich dokonce s čistým kontem. Canucks na play off ztrácí šest bodů, do karet jim ale nehraje špatná forma, kterou předvedli v posledních týdnech. Tři zápasy trvající šňůru porážek budou chtít ukončit právě proti Ducks. Naposledy Islanders nevstřelili ani branku a podlehli 0:4.

Anaheim od začátku roku 2019 zvítězil pouze pětkrát, naopak celkem sedmnáctkrát(!) se radovali jeho soupeři. Ducks se tak ocitli až na předposledním místě Pacifické divize, i celé Západní konference. Ve vyrovnané konferenci však jejich ztráta na druhou divokou kartu čítá jen devět bodů. Kdyby tedy začali urychleně vyhrávat, mohli by ještě mít šanci se do vyřazovací části dostat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.