bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Colorado vsadilo na jistotu. Burakovsky dostal roční smlouvu

16. července 2019, 19:02

Jan Vojkůvka

Chráněný volný hráč André Burakovsky se dočkal v polovině července nové smlouvy. Tentokrát však už ne ve Washingtonu, ale u svého nového zaměstnavatele v Coloradu, jež se rozhodlo vsadit na jistotu a Burakovskyho schopnosti vyzkoušet při jednoleté smlouvě. Švédský útočník si vydělá 3,25 milionů dolarů.

Předchozí kontrakt Burakovskyho měl hodnotu 3 milionů dolarů za sezonu. Ten uzavíral s týmem, který ho v roce 2013 draftoval na 23. místě. Po uplynulém ročníku se ovšem Capitals rozhodli, že svého hráče pošlou do světa a dojednali výměnu s Avalanche, kteří nabídli Scotta Kosmachuka a volby ve 2. a 3. kole draftu 2020.

Vyjednávání s Burakovským tak připadlo na Joe Sakica, který se s čtyřiadvacetiletým rodákem z rakouského Klagenfurtu dohodl na jednoleté smlouvě s pouze mírným zvýšením platu. A to o 250 tisíc dolarů. 

„Jsme nadšení, že jsme do týmu získali velké, rychlé a nadané křídlo jako je André,“ řekl už po červnové výměně Sakic, jehož jednání se švédským útočníkem se protáhlo na více než dva týdny. „I přes svůj mladý věk má s NHL spoustu zkušeností a je to vítěz Stanley Cupu, který byl oporou i v play off. Je mu 24 a vstupuje do svých nejlepších let kariéry a máme pocit, že se správnou rolí bude velkou posilou našeho týmu.“

Burakovsky odehrál v NHL od sezony 2014/15, kdy do zámořské soutěže vkročil, 328 zápasů a v play off přidal dalších 56 utkání. Při loňské pouti Washingtonu za Stanley Cupem se ve 13 zápasech prosadil dvěma brankami a čtyřmi asistencemi.

Uplynulá sezona ovšem nebyla v jeho podání zrovna nejvydařenější. Ač odehrál 76 zápasů, dokázal pouze vyrovnat své statistiky ze sezony 17/18, když dal 12 gólů a přidal 13 asistencí. Přitom o rok dříve odehrál o 20 zápasů méně.

I proto Colorado příliš neriskovalo a dojednalo jednoletý kontrakt. Tím si vyzkouší, jak se Burakovskymu bude v novém dresu dařit a navíc má jistotu, že i za rok bude Švéd chráněným volným hráčem. Na každý pád, změna působiště může Burakovskymu v rozvoji kariéry pouze prospět.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.