bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Colorado vyzve Calgary v souboji o prodloužení vítězné série

9. prosince 2019, 20:00

Jan Vojkůvka

Začátek nového týdne nabídne v NHL čtyři zápasy. Zajímavý bude duel zejména Colorada s Calgary. Oba týmy se vezou na vítězné vlně, domácí jich mají na kontě šest v řadě, hosté čtyři. Jeden z týmů ovšem o svou šňůru bude muset přijít. O sedmou výhru v řadě si zahraje také Washington.

01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders

Bez obránce Braydona Coburna půjdou hokejisté Tampy do souboje s Islanders, kterým se pokusí oplatit měsíc starou porážku 2:5. Hosté, kteří mají (až téměř vzácně) prázdnou marodku, budou v utkání mírnými favority.

Tampa totiž jen marně hledá ztracenou formu, kterou měla v minulém ročníku. Výsledky od začátku tohoto ročníku jsou pro Blesky spíš zklamáním a nic na tom prozatím nemění ani víkendové drtivé vítězství 7:1 nad San Jose.

Islanders do zápasu půjdou s porážkou 1:3 od Dallasu v zádech. Hosté ovšem zatím mohou být s vývojem sezony nadmíru spokojení. Ve Východní konferenci jsou na třetím místě, mají nejpevnější obranu v celé lize a nemusí je tak ani příliš mrzet, že z hlediska produktivity prožívají spíše podprůměrný rok. Zápasy na svou stranu strhávají především kvalitní defenzivou. 

01:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets

Capitals jsou lídrem celé NHL, na kontě mají už 49 bodů z 31 zápasů a navíc vyhráli šest zápasů v řadě. Jejich další soupeř, Columbus, má úplně jiné starosti. Tíží jej čtyři prohry v řadě a umístění ve spodních patrech Východní konference.

V minulé sezoně Blue Jackets dokázali vyhrát 3 ze 4 vzájemných zápasů, ale tehdy měli úplně jinou soupisku a patřili k černým koňům soutěže. V probíhající sezoně se ukazuje, že risk generálního manažera s únorovými posilami, které posléze tým opustily (a odešly i další opory) se Columbusu hrubě nevyplácí.

K tomu hosty trápí nepříjemná marodka, na které jsou čerstvě i Zach Werenski a Emil Bemstrom. Washington oproti tomu hraje v plné síle, což se projevuje na jeho výkonech. 

01:30 Ottawa Senators - Boston Bruins

Boston se pokusí napravit poslední dva zápasy, ve kterých prohrál a na ledě Ottawy bude usilovat o návrat na vítěznou vlnu. Druhý tým celé ligy bude v souboji se Senators favoritem, a to i s ohledem na bídnou sezonu, kterou Ottawa prožívá.

V listopadu se odehrály už dva vzájemné zápasy, které oba Bruins vyhráli. Po domácím vítězství 5:2, se jim zadařilo i na ledě soupeře, kde vyhráli 2:1. V domácím klání řádil zejména David Pastrňák, který jednu branku dal a na další dvě přihrál. Právě nejlepší střelec celé NHL trochu ze své produktivity ubral a tři zápasy se střelecky neprosadil. Zajímavostí je, že v zápasech s Coloradem a Chicagem dokonce nezaznamenal ani asistenci a právě to jsou ony dva duely, ve kterých Bruins prohráli.

Otazníky před zápasem visí nad návratem domácího Craiga Andersona do brankoviště, který opustil sobotní zápas proti Philadelphii už po sedmi minutách kvůli možnému zranění v dolní polovině těla. Bostonu by se naopak mohl vrátit Patrice Bergeron, který poslední dva týdny scházel v elitní formaci. 

03:00 Colorado Avalanche - Calgary Flames

Program uzavře souboj mezi Coloradem a Calgary, které bude už třetím vzájemným zápasem této sezony. Doposud se z výher radovali jen hráči Avalanche, kteří vyhráli v říjnu doma a v listopadu na hřišti soupeře.

Flames se ovšem v posledních týdnech mobilizují. Po ukončení spolupráce s trenérem Billem Petersem se forma týmu zcela proměnila, Calgary vyhrálo čtyřikrát v řadě a postupně se vrací do první osmičky Západní konference. Colorado ovšem bude tuhý oříšek. Laviny vyhrály šestkrát v řadě a týmu neskutečně pomohl návrat Mikky Rantanena.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.