bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Columbus čekají dobré časy. Foligno si pochvaluje příchod Saada

23. července 2015, 8:00

Jan Šlapáček

Fanoušci Columbusu můžou být na svého finského generálního manažera pyšní, protože Jarmo Kekäläinen buduje v Ohiu velmi silný hokejový tým. Těsně před otevřením trhu s volnými hráči získal do svých řad Brandona Saada, jenž by měl být pro Blue Jackets klíčovou posilou. Příchod útočníka, který v minulé sezóně získal Stanley Cup, chválí i kapitán Columbusu Nick Foligno.

Od doby, kdy zvedli hokejisté Chicaga nad hlavu Stanley Cup, se v nejlepší hokejové lize světa stalo hodně zajímavých věcí. Nejprve přišel na řadu draft, který je spojen i s výměnami mezi kluby a následně přišly na řadu i podpisy volných hráčů. O Columbusu se v tomto období nejvíce mluvilo těsně před prvním červencem. V té době se totiž Jarmo Kekäläinen dohodl s generálním manažerem Chicaga Stanem Bowmanem na jedné z nejpřekvapivějších výměn tohoto léta.

Hlavním postavou oné výměny byl talentovaný útočník Brandon Saad, kterému u vítězů Stanley Cupu končila smlouva a její prodloužení si Stan Bowman nemohl jednoduše kvůli platovém stropu dovolit. Columbus, který se pár dní po výměně dohodl s útočníkem na novém kontraktu, obětoval Anisimova, Troppa, Morina, talentovaného Slováka Daňa a volbu ve čtvrtém kole následujícího draftu. Ačkoliv musel Kekäläinen obětovat hodně, jeho tým na kvalitě neubral, ba naopak. Columbus tímto získal velmi kvalitního hráče, o kterého se bude moct příští roky opírat.

Z výměny měl velikou radost i Nick Foligno, který se před nedávnem stal kapitánem Blue Jackets. "Když jsem se o této výměně dozvěděl, byl jsem doopravdy šťastný. Brandon je mladý kvalitní hokejista, který už vyhrál dva Stanley Cupy. Nyní se můžeme pokoušet o velké věci. Na této výměně bylo smutné pouze to, že od nás odešli čtyři dobří kluci," říkal velmi dobře naladěný Foligno na charitativním golfovém turnaji v Miltonu.

Kromě Saada se k Modrokabátníkům přidal i Gregory Campbell, kterého klub ulovil na trhu s volnými hráči. Campbell se v minulosti také radoval ze zisku stříbrného poháru, když ho získal v roce 2011 s Bostonem. Do kabiny Blue Jackets vnesou tito dva hokejisté velmi cenné zkušenosti, což zvedá šance Columbusu na úspěch. Foligno je již s oběma hokejisty v kontaktu a mluví o nich pouze v dobrém. "Oba kluci jsou velmi vnímaví a chtějí našemu týmu pomáhat k vítězstvím," řekl Foligno, který si stále zvyká na svou funkci kapitána týmu.

Poslední dílek do skládačky. Proč Blue Jackets potřebují podepsat Ehrhoffa?

Americký hokejista se však vrátil ještě i k minulé sezóně, která nedopadla pro Blue Jackets zrovna nejlépe. "Minulá sezóna pro nás nebyla šťastná, stala se spousta nepředvídatelných věcí, trápila nás spousta zranění. Doufám, že se nám budou v příští sezóně vyhýbat," řekl na závěr střelec jednatřicet branek v uplynulé sezóně.

Hlavním cílem Modrokabátníků v nové sezóně je postup do vyřazovacích bojů, který je velmi reálný. Vzpomeňme si na konec základní části, kdy Columbus v již kompletní sestavě vyhrál patnáct z posledních sedmnácti zápasů. Jestli podobným stylem vstoupí Blue Jackets i do nového ročníku, tak se máme na co těšit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.