bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Columbus, Nashville nebo Colorado? Někdy si připadám až slepý, říká Matt Duchene

4. srpna 2017, 13:45

Lukáš Podleśny

Již hodně dlouho je Matt Duchene spojován s možným přestupem do ambicióznějšího celku než je Colorado. Společně s MacKinnonem je ofenzivním tahounem stále upadajících Avalanche, nicméně ti by potřebovali vyztužit hlavně defenzívu. Na druhou stranu nějaká pořádná jednání o přestupu stále nepřicházejí.

Matt Duchene je před startem nové sezóny nadále v nejistotě. Stále teprve šestadvacetiletý útočník Colorada samozřejmě trénuje, avšak otázka, kde bude hrát, je pořád neznámá. V zámoří už se mluví o tom, že přestupové spekulace tohoto forvarda pronásledují jako temný stín. Rozhodně se tedy nejedná o nic příjemného.

„Když jste v posilovně nebo na ledě, představujete se na hrací ploše a s určitými spoluhráči. To já bohužel nemohu. Někdy si připadám až slepý,“ říká olympijský vítěz a mistr světa.

Generální manažer Avalanche, Joe Sakic sice přímo spekulace o Ducheneově přestupu dosud nekomentoval, ale naznačil potenciální změny, neboť tým jako Colorado podle něj nemůže vyhrát jen 22 zápasů a skončit poslední. Vylepšit by potřebovala především defenzíva a právě Matt Duchene se tak jeví jako velmi dobrý prostředek pro případné trejdy.

Ani sám Matt Duchene ale vyloženě nemluví o odchodu do jiného týmu. Momentálně se chce pouze soustředit na trénink a vyčkávat, co se stane. Jako součást týmu Avalanche se však Duchene rovněž necítí: „Pocit, že jsem součástí nějakého týmu, přijde až na tréninkovém kempu. Uvidíme, o jaký klub se bude jednat.“

Nicméně poslední sezóna Ducheneovi k přestupu zrovna nepomohla. Se ziskem 41 kanadských bodů se jednalo o jeho druhou nejhorší sezónu v NHL. Přitom ta nejhorší, 2011/2012 byla zapříčiněna dlouhým zraněním a odehráním pouhých 58 zápasů.

„Prostě se to stalo. Nedokážu to vysvětlit, ale určitě je minulá sezóna dobrá pro ponaučení. Pořád si připomínám citát, jediný způsob jak selhat je nepostavit se a nezkoušet to znovu. I po takové sezóně jsem tedy ohromně motivovaný. Vím, čeho jsem schopen,“ vyjádřil se útočník, jenž má v Coloradu průměrně šestimiliónovou smlouvu ještě na další dvě sezóny.

Kde ale další sezóny Matt Duchene odehraje je stále ve hvězdách. V zámoří se mluvilo o Columbusu, Nashvillu či Bostonu. Tedy o týmech, které ve svých řadách mají velmi solidní obránce. Přesněji byla řeč o Ryanu Murraymu z Columbusu, Mattiasi Ekholmovi z Nashvillu a bostonských mladících McAvoyovi s Carlem. Každopádně dlouhé debaty od Ducheneově přestupu zatím rozhodně nemíří ke konci.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.