bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Columbus přivítá Carolinu, Kovalčuka čeká debut za Los Angeles

5. října 2018, 20:00

Matyáš Krahulík

Nová sezóna NHL si pro nás dnes přichystala trochu chudší porci dvou zápasů. V tom prvním na sebe narazí Blue Jackets a Hurricanes, zatímco ve druhém uvidíme souboj Los Angeles se San Jose. Můžeme se tedy těšit mimo jiné na debut Ilji Kovalčuka v dresu Kings.

1:00 Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes

Columbus už má svou premiéru v nové sezóně za sebou a s výsledkem může být spokojen. Blue Jackets po většinu zápasu jasně přehrávali Rudá křídla z Detroitu, a nakonec je udolali v poměru 3:2 po prodloužení. O výhře svého týmu rozhodl hvězdný útočník Artěmij Panarin, který se uvolnil v oblasti mezikruží a pěknou střelou propálil Howarda.

Jackets ve svém kádru přes léto provedli pouze minimum změn, které se projevily především na složení čtvrté formace. V ní nastoupila posila z Bostonu Riley Nash a také bývalý hráč Chicaga Anthony Duclair, kterému byla připsána asistence u druhého gólu Modrokabátníků.

Carolina zahájila sezónu těsnou domácí porážkou s Islanders 1:2 po prodloužení. Hurricanes sice svého soka jasně přestříleli v poměru 46:20, ovšem gólman Ostrovanů Thomas Greiss předvedl výborný výkon a za svá záda pustil pouze šikovnou teč v podání Jordana Staala. Canes tedy potřebují v dnešním utkání zlepšit hlavně svou produktivitu.

V prvním zápasu nového ročníku debutovalo v dresu Caroliny hned několik hokejistů. V brance nastoupil český gólman Petr Mrázek, obranu řídil Dougie Hamilton a v útoku se proháněl Michael Ferland či nadějný nováček Andrej Svečnikov. Bodovat se ale podařilo pouze Hamiltonovi, který si připsal asistenci u jediného gólu Hurikánů.

Co se brankářů týče, za Carolinu by mohl znovu chytat Petr Mrázek, ale zatím to není potvrzené. V brance Blue Jackets se představí Sergej Bobrovskij, který včera pouze kryl záda Joonasi Korpisalovi.

4:30 Los Angeles Kings – San Jose Sharks

Kings jsou jedním ze dvou týmů v západní konferenci, které ještě neodehrály úvodní utkání nové sezóny. Při jejich premiéře v tomto ročníku NHL je čeká divizní rival ze San Jose, kterého velmi dobře znají. Loňskou sezónu Králové zakončili na čtvrtém místě v Pacifické divizi a těsně postoupili do play off, kde však úplně selhali v produktivitě a ve čtyřech zápasech podlehli Vegas

Největší letní změnou, kterou v Los Angeles provedli, je příchod kontroverzního ruského veterána Ilji Kovalčuka. Tomu zbývalo ještě 12 let z monstrózního kontraktu s New Jersey, když se v roce 2013 rozhodl opustit NHL a vrátit se do ruského Petrohradu. Nyní je dvojnásobný mistr světa a olympijský vítěz zpět mezi elitou a pokusí se fanouškům dokázat, že ve svých 35 letech ještě nepatří do starého železa.

San Jose v prvním duelu sezóny nestačilo na Anaheim, kterému podlehlo 2:5, i přes fantastický gól Tomáše Hertla. Mohla za to především nepovedená třetí třetina, ve které Žraloci dvakrát v rychlém sledu inkasovali a z této rány se již nevzpamatovali. Dnes tedy mají co napravovat.

V utkání s Kačery debutoval v dresu Sharks hvězdný obránce Erik Karlsson, který přišel z Ottawy a postaral se tak o jeden z největších přestupů letošního léta. Při své premiéře strávil Karlsson na ledě téměř 27 minut a byl tak nejvytěžovanějším hráčem svého mužstva. Gól ani asistenci však nezaznamenal, a navíc si připsal dva záporné body do statistiky +/-.

Gólmani zatím nebyli potvrzeni, ale pokud se nestane něco neočekávaného, uvidíme souboj Jonathana Quicka s Martinem Jonesem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.