bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Columbus přivítá trápící se Detroit, Rittich dostane další šanci v brance Calgary

9. března 2018, 20:20

Matyáš Krahulík

Základní část NHL pomalu míří do cílové rovinky a dnes v noci má na programu čtyři utkání. Columbus vyzve trápící se Detroit, Calgary s Rittichem v brance zabojuje o důležité body proti Ottawě a Dallas doma přivítá Kačery z Anaheimu.

1:00 Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings

Columbus je jedním z týmů, které budou o účast v play off bojovat až do posledních chvil. Blue Jackets, kteří se nikdy nedostali dále než do prvního kola, jsou na osmém místě ve Východní konferenci a drží tak v rukou druhou divokou kartu. Z devátého místa se však na ně pomalu dotahují nebezpeční Panteři z Floridy, kteří mají odehráno o tři zápasy méně, což jim dává velkou výhodu.

Modrokabátníci, kterým se podařilo vyhrát poslední tři zápasy, patří k nejčastěji střílejícím týmům v NHL. Na branku soupeře v průměru vyšlou přes 34 střeleckých pokusů na zápas, což je třetí nejlepší číslo v lize. Kromě toho mají i největší počet vyhraných zápasů v nájezdech (6).

Red Wings naopak sezónu již pouze dohrávají a v posledních době se jim vůbec nedaří. Prohráli pět zápasů v řadě a ve včerejším domácím utkání s Vegas předvedli velmi špatný výkon, po kterém svému soupeři podlehli jednoznačně 0:4.

Detroit byl v posledních letech často kritizován za špatnou defenzivu, ale letos mu ještě větší problémy dělá střílení branek. Rudá křídla mají statisticky čtvrtý nejhorší útok v lize a v tomto ohledu už je „překonají“ pouze Habs, Coyotes a Sabres.

Očekávaní brankáři: Joonas Korpisalo – Jared Coreau

1:30 Ottawa Senators – Calgary Flames

Pro Ottawu je letošní sezóna opravdu katastrofická. Senators jsou až na předposledním místě ve Východní konferenci a jejich ztráta na play off se vyšplhala na propastných osmnáct bodů. Letošní ročník tedy budou chtít co nejdůstojněji dohrát a soustředit se na budoucnost.

Ottawě v probíhající sezóně škodí především velmi propustná obrana. Soupeři do jejich branky nasázeli již 224 gólů, což je druhý nejvyšší počet mezi všemi týmy NHL. Hůře jsou na tom pouze Ostrované z New Yorku.

Calgary, v jehož brance dnes znovu nastoupí David Rittich, ještě má o co hrát. Hostující mužstvo je na desáté příčce v Západní konferenci a na druhou divokou kartu má trojbodový deficit. K postupu by však Plameny potřebovaly častěji vyhrávat. Z posledních deseti zápasů totiž sedmkrát odešly poraženy, což jim v boji o play off rozhodně nepomohlo.

Jednoznačně největším tahounem Flames je útočník Johnny Gaudreau. Mladý Američan nakupil již 76 bodů (20+56) a v bodování celé ligy se vejde do první desítky.

Očekávaní brankáři: Mike Condon – David Rittich

2:30 Dallas Stars – Anaheim Ducks

Hvězdy z Dallasu jsou na šestém místě v Západní konferenci, ale místenku v play off ještě rozhodně zajištěnou nemají. Na týmy pod čarou totiž drží pouze dvoubodový náskok, který se v případě výpadku formy může velmi rychle vypařit.

Dallasu letos hodně pomohla lepší situace v brankovišti. Ben Bishop i Kari Lehtonen si udržují velmi slušnou úspěšnost zákroků blížící se 92 %, což z nich dělá jeden z nejspolehlivějších brankářských tandemů v NHL.

Ducks jsou na tom bodově úplně stejně, ale v tabulce jsou o jednu pozici níže kvůli vyššímu počtu odehraných zápasů. V jejich prospěch však hovoří daleko lepší forma, protože vyhráli sedmkrát z posledních deseti pokusů.

Anaheimu se daří hlavně v defenzivě. Kačeři dosud inkasovali jen 180 branek a v této statistice jsou sedmým nejlepším týmem v NHL. S tím souvisí i skvělá hra v oslabení, ve které jsou Ducks třetí nejúspěšnější.

Očekávaní brankáři: Kari Lehtonen – Ryan Miller

4:00 Vancouver Canucks – Minnesota Wild

Canucks, kteří budou v létě řešit budoucnost dvojčat Sedinových, patří v této sezóně mezi nejhorší týmy NHL. V ligové tabulce jsou čtvrtí od konce a jejich nynější forma také není zrovna ideální. Prohráli totiž sedm z posledních deseti střetnutí.

Vancouver navíc sužují nepříjemná zranění, která postihla hned několik důležitých hráčů včetně mladíka Brocka Boesera. Ten je s pětapadesáti body (29+26) vůbec nejproduktivnějším hráčem Canucks, avšak v této sezóně si už dost možná nezahraje kvůli zranění zad.

Minnesotě se daří daleko lépe. Wild vyhráli poslední dva zápasy a v pořadí Západní konference se posunuli na čtvrté místo. V play off tedy s největší pravděpodobností chybět nebudou.

Wild hrají dobře hlavně v domácí aréně, kde vyhráli již 24 zápasů. Venku to ale taková sláva není. Na ledě soupeřů vybojovala Minnesota jen 29 bodů, což je druhé nejnižší číslo v rámci Západní konference.

Očekávaní brankáři: Jacob Markstrom – Devan Dubnyk

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.