bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Columbus se trápí, teď navíc přišel o svého kapitána. Foligno bude mimo až dva týdny

20. února 2018, 11:00

Vojtěch Balon

Columbus Blue Jackets prožívají vskutku těžké období. Z posledních patnácti zápasů svěřenci Johna Tortorelly zvítězili jen čtyřikrát a postupně se propadli až mimo postupové pozice do vyřazovacích bojů. V příštích několika zápasech se Jackets navíc budou muset obejít bez svého kapitána Nicka Foligna (na snímku vlevo).

Třicetiletý rodák z Buffala se zranil během nedělního utkání proti Pittsburghu, které Columbus nezvládl a prohrál jasně 2:5. Klub až o den později potvrdil, že Nick Foligno utrpěl zranění v dolní části těla a bude chybět jeden až dva týdny.

Zkušenému křídelníkovi stejně jako několika dalším hráčům Columbusu tato sezóna nevychází, když má dosud na kontě na své poměry podprůměrných 26 bodů. Trenér John Tortorella byl během nedávného utkání proti San Jose nad Folignem dokonce tak rozhořčen, že kapitána své skvadry nechal dlouho sedět na střídačce.

„Je to nejhorší pocit na světě,“ smutnil tehdy Foligno. „Je těžké jen sledovat dění na ledě a nebýt schopen týmu pomoct, ale takové metody trenér (Tortorella, pozn. red.) používá. Musím se nad to pozvednout a připravit se na další zápasy,“ dodal. To ale Tortorellu vůbec nezajímalo: „Už nechci od hráčů slyšet další takové komentáře,“ rozohnil se devětapadesátiletý kouč.

Nick Foligno teď bude mít na urovnání svých myšlenek dostatek času. Columbuští budou muset i bez něj bezpodmínečně zabrat, pokud chtějí zabránit blamáži a alespoň se probojovat do play-off, ve kterém loni potrápili pozdějšího šampiona z Pittsburghu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.