bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Columbus stoupá tabulkou, blýská se týmu z Ohia na lepší časy?

22. listopadu 2016, 11:00

David Panuška

Méně zápasů jako Columbus aktuálně nemá žádný jiný tým NHL. Blue Jackets i díky skvělé formě, kdy vyhráli čtyři utkání v řadě, poskočili na šesté místo konference. Svěřenci svérázného Johna Tortorelly ztrácejí na třetí místo tři body, a mají odehráno méně než konkurenti.

Modrokabátnící skončili v minulém ročníku na předposledním místě Východní konference. Čekalo se, že generální manažer celku, Jarmo Kekäläinen vybere na třetím místě draftu Jesseho Puljujärviho a následně vymyslí něco na trhu s volnými hráči. Vše bylo nakonec úplně jinak.

Když se letos v Buffalu oznámil třetí draftováný hráč, bylo hodně lidí zaskočeno. Columbus si místo očekávaného Puljujärviho vybral útočníka Pierra-Luca Duboisa. Vzhledem k jeho bodům v QMJHL si to ovšem zasloužil. Dubois ale organizaci zatím neoslnil, a tak putoval opět do juniorky.

Jarmo Kekäläinen nic převratného nevymyslel, přivedl do Columbusu útočníka Sama Gagnera a šanci dal také Zachu Werenskimu, osmičce draftu z roku 2015. Tento tah se nyní ukazuje jako jeden z těch nejlepších a nejdůležitějších. Americký obránce je velice produktivní a v bodování nováčků je za dvojicí Laine, Marner. Pod ním je například Auston Matthews nebo Jimmy Vesey.

Columbusu možná prospělo, že většina kádru zůstala a pokračuje společně i v tomto ročníku. Celek z Ohia sice nezačal vůbec dobře, ale poslední utkání nám ukazují, že s ním lze počítat. I přes porážku s Coloradem budí respekt především v domácím prostředí. S desítkou odjel Montreal, St. Louis přibalili Blue Jackets dalších osm kousků.

Bodově se začalo dařit například Nicku Folignovi, kterého chtěli Blue Jackets před sezonou vyměnit, ale nakonec k tomu nedošlo. A fanoušci mohou být rádi. Rodák z Buffala nasbíral již polovinu bodů, kterému se mu povedlo zkompletovat v minulém ročníku. Velice dobře boduje také švédský Alexander Wennberg.

Devatenáct let starý klub v pondělí prohrál s Avalanche. Tím ukončil svou čtyřzápasovou vítěznou sérii. Naposledy se jim podobný kousek povedl na konci března 2015, kdy odehrál devět utkání bez porážky a tato série skončila až 4.5.2015. Od té doby ani jednou nevyhrál více jak tři zápasy.

Další domácí utkání odehraje Columbus ve čtvrtek, kdy se střetne s dalším soupeřem z opačné konference. Do Ohia zamíří Calgary Flames. Předváděná hra ale vzbudila v zámoří odezvy a o Blue Jackets se začalo mluvit jako o černém koni soutěže.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.