bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Columbuský Ian Cole má dilema. Podepsat, nebo zkusit trh?

10. června 2018, 19:45

David Zlomek

Ian Cole má za sebou divokou sezonu. Do ročníku 2017/18 vstupoval v dresu šampionů z Pittsburghu. Penguins ale cítili, že před playoff budou potřebovat posilu, a tak si z Ottawy vyžádali Dericka Brassarda, za kterého si Senators mimo jiné vyžádali i Iana Colea, aby ho o tři dny později mohli poslat o dům dál, tentokrát do Columbusu.

A devětadvacetiletý zadák nyní řeší, jestli v Columbusu prodloužit, nebo zkusit trh s volnými hráči, jelikož mu po letošní sezoně skončila smlouva.

„Je to těžké rozhodnutí. Jako hráč se těšíte na to, až budete mít na trhu prostor,“ řekl Cole připomínaje finanční výhody volných hráčů, kteří při správných okolnostech můžou dostat téměř jakoukoliv částku.

„Nicméně podpisu před prvním červencem se nebráním. Muselo by to být ve správné situaci a s dobrými podmínkami, takže to určitě neodmítám. V tuto chvíli jsem otevřen všemu.“

Cole letos v dresu Penguins a Blue Jackets získal 20 bodů (5+15) v 67 zápasech, ve vyřazovacích bojích, kde s Columbusem padl s pozdějším šampionem Washingtonem, pak v šesti utkáních třikrát asistoval.

V hlavním městě státu Ohio zastával Cole roli v druhém obraném páru s Davidem Savardem, taktéž mu byla svěřena důvěra v první formaci na oslabení.

„Můj agent byl v kontaktu se zástupci Columbusu několikrát. Zatím k tomu nemáme co říct, ale jsem si jistý, že věci se dají víc do pohybu s příchodem prvního července,“ řekl o své budoucnosti Cole.

Dle jeho slov by si pokračování v Columbusu uměl představit. Koneckonců, kromě hraní za Blue Jackets se mu líbí i město samotné.

„Upřímně, nějaký větší názor ještě nemám, většinu času tady ani nejsme,“ začal pro klubový web nejistě. „Přiletíme, dáme si večeři někde blízko hotelu, vzbudíme se, hrajeme zápas, párkrát uslyšíme zvuk kanónu v hale a odjedeme… nějaký obrázek jsem si tehdy nedokázal udělat.“

„Ale jak jsem začal město poznávat a zažil jsem, o čem vlastně je, zkrátka otevřelo mi to oči. Je to skvělé město se skvělými lidmi. Moc jsem o Columbusu nevěděl, ale teď jsem tady šťastný a zvědavý, co se stane dál, klidně i tady,“ zakončil Cole.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.