bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Couture se utrhl ze řetězu a táhne Žraloky za historickým úspěchem

2. května 2019, 17:39

Matěj Hodoval

San Jose cílí na svůj historicky první Stanley Cup. Po velké bitvě v prvním kole se Žraloci aktuálně snaží projít přes Colorado. A k tomu mají zatím nakročeno dobře, za vedení 2:1 v sérii mohou poděkovat Loganu Couturovi, jenž druhé vítězství pečetil hattrickem.

Byla to jeho noc. Couture nejprve otevřel skóre v 16. minutě, načež poslal Sharks do vedení 2:0 ještě v první třetině Timo Meier. Jenže celek z Kalifornie o vedení postupně přišel, a tak musel na scénu opět přijít produktivní Kanaďan, jenž vrátil svému mužstvu vedení a následně pojistil vítězství trefou do prázdné branky.

Také díky famóznímu výkonu v utkání číslo tři se útočník s devětatřicítkou na zádech posunul do čela kanadského bodování letošního play-off, které s dvanácti body vede společně s Markem Stonem, Nathanem MacKinnonem a Jaccobem Slavinem.

Tříbrankový náskok si navíc zajistil v tabulce střelců. Té vévodí s devíti vstřelenými góly v deseti zápasech. O druhé místo se s Jadenem Schwartzem dělí jeho spoluhráč ze San Jose, český útočník Tomáš Hertl.

Kromě toho se kanadský centr zařadil na šesté místo bodování vyřazovací části od roku 2010. V tomto časovém intervalu nasbíral Couture třiadevadesát kanadských bodů. Pět hráčů (Crosby, Kane, Malkin, Toews a Ovečkin), kteří získali více bodů než útočník San Jose, mají jedno společné – všech pět má doma prsten pro vítěze Stanley Cupu a Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play-off. Podaří se to i Couturovi? 

„Docela šílené. Je to pěkná statistika. To je vše, jen statistika,“ říká zkušený forvard.

Statistiky nejsou všechno, což sám Couture moc dobře ví. V roce 2016 se stal nejproduktivnějším hráčem vyřazovací části, nicméně Žralokům to stejně na pohár nestačilo. „Prohráli jsme. Přišel jsem do šatny a byl plný emocí, takže mě to nezajímalo. A o svá čísla se nezajímám ani teď,“ prohlásil.

Je zřejmé, že nechce, aby se podobný scénář opakoval i letos.

„Nevyhráli jsme, takže se nijak nezajímám, jak vypadají moje statistiky. Klidně bych prošel celé play-off bez jediného bodu, ale pokud bychom získali Stanley Cup, byl bych nejšťastnější chlap v kabině,“ hlásí rodák z Ontaria.

Vstříc mečbolu vybruslí hokejisté San Jose v pátek, od 04:00 SEČ se představí podruhé na ledě Colorada. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.