bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Couturier se dočkal pocty, v jeho domovském městě po něm pojmenovali ulici

26. července 2016, 9:00

Vojtěch Balon

Bývá označován za jednoho z nejvíce podceňovaných útočníků v Národní hokejové lize. Skvěle plní roli defenzivního centra a podle mnohých bude horkým kandidátem na zisk Selkeovy trofeje pro nejlépe bránícího útočníka poté, co Patrice Bergeron, Jonathan Toews a Anže Kopitar dokráčí za zenit svých parádních kariér. Řeč je o Seanu Couturierovi, který prožívá druhé nebývale povedené léto v řadě (loni podepsal lukrativní šestiletou smlouvu). V domovském Bathurstu po něm pojmenovali ulici!

Teprve třiadvacetiletý Couturier se sice narodil v arizonském Phoenixu, odmalička ale žije v Kanadě a samozřejmě vlastní i občanství země, která je federací tří spolkových teritorií a deseti provincií. V jedné z nich, východně položeném Novém Brunšviku, sídlí město Bathurst, ve kterém Sean Couturier dělal první hokejové krůčky. Defenzivně laděný útočník to dotáhl až do NHL a posléze i kanadské reprezentace (byl součástí zlaté party z Prahy 2015), od příští sezóny navíc vejde v platnost jeho loni podepsaný pohádkový kontrakt na 26 milionů dolarů za šest let služeb pro Philadelphii Flyers.

Tyto a další úspěchy přesvědčili bathurstký magistrát k tomu, aby po Couturierovi pojmenovali ulici. A ne ledajakou – Sean Couturier Avenue vede ke stadionu, na kterém vousatý útočník započal svou juniorskou kariéru. „Tohle je něco mimořádného, pro mě je to obrovská pocta,“ neskrýval radost sympatický Letec. „Když vyrůstáte, není vaším hlavním cílem, aby po vás pojmenovali ulici. Na druhou stranu ale můžu ukázat místním dětem, že i když pochází z malého městečka jako Bathurst, všechno je možné, když obětují vše hokeji a věří ve své schopnosti,” dodal Couturier.

V našich končinách je pojmenování ulic po hokejistech něco těžko představitelného, za velkou louží to ale není zase tak neobvyklý jev. A to především v hokejem posedlé Kanadě. Ulice vedoucí k hokejové aréně v západokanadském Kamloops je pojmenována po Marku Recchim, po nedávném vítězství Pittsburghu ve Stanleyově poháru se zase začalo nahlas mluvit o tom, že by měla být pojmenována ulice podle Sidneyho Crosbyho v jeho rodném Cole Harbour. S touto myšlenkou přišel jeho bývalý mládežnický trenér Paul Mason, kromě široké veřejnosti se k němu přidalo i pár tamních zastupitelů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.