bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Coyotes mají na stole nejlepší nabídku, podaří se jim získat Taylora Halla?

15. prosince 2019, 5:28

Jiří Sameš

Situace kolem útočníka Taylora Halla je momentálně v National Hockey League hodně diskutovaným tématem, zcela pochopitelně. Největším favoritem, aby získali hokejistu, jsou přitom nyní, podle uznávaných reportérů kanadské televizní sítě Sportsnet, Arizona Coyotes.

„Věříme, že Arizona Coyotes jsou největším favoritem, aby získali Halla ve výměně s New Jersey," řekl Chris Johnston v sobotu, během pořadu Hockey Night in Canada, segmentu Saturday Headlines.

New Jersey Devils zakončili v noci na neděli čtyřzápasový trip (shodou náhod) na ledě Coyotes, výhrou 2:1. Zastavili tak sérii sedmi proher.

Taylor Hall byl ale v posledních dvou zápasech z "preventivních důvodů" pouze zdravým náhradníkem. Kromě utkání s Arizonou vynechal také páteční duel na hřišti Colorado Avalanche (prohra Devils 1:3).

„Je to trochu neobvyklá situace, protože Devils hrají v Arizoně," pokračoval zde Johnston.

„Víme, že Florida se účastnila některých obchodních rozhovorů. Také St. Louis a pár dalších týmů. Věříme však, že právě Coyotes mají na stole v tuhle chvíli nejlepší nabídku," doplnil.

Podle Elliottea Friedmana byli Coyotes jedním z prvních týmů, jenž oficiálně předložil New Jersey nabídku. Zcela logicky se tady nabízí otázka, koho by mohli poslat soupeři jako protihodnotu? 

„Z informací, které jsme shromáždili, by neměly být součástí nabídky nejlepší dva mladíci Coyotes, Barrett Hayton a Victor Söderström," zmínil Friedman.

„Vypadá to, že hokejistou, o kterém se oba týmy dohadují, je Kevin Bahl," dodal k věci.

Obránce Kevin Bahl byl do NHL draftován Arizonou v roce 2018 ve druhém kole, jako celkově 55. v pořadí.

Sezonu 2019-2020 hraje za Ottawa 67's (OHL). Odehrál zde zatím 28 zápasů, přičemž v nich vstřelil pět gólů a zapsal celkem 20 kanadských bodů.

Za pár týdnů se mimochodem objeví na Mistrovství světa juniorů v ledním hokeji 2020, které se koná v České republice. 

Nevýhodou je fakt, že se Hall může stát po skončení sezony (1. července) neomezeně volným hráčem.

Aktuálně mu běží poslední rok ze sedmileté smlouvy na celkem 42 milionů dolarů, kterou podepsal 22. srpna 2012 s Edmonton Oilers.

„Doslechli jsme se, že Devils nedali nikomu povolení, aby jednal s Hallem o prodloužení smlouvy," poznamenal ještě Friedman.

„Takže nevěříme, že se při případné výměně dočkáme i kontraktu," uzavřel.

Hall, osmadvacetiletý Kanaďan, odehrál v sezoně 2019-2020 zatím 30 zápasů, v nichž vstřelil šest gólů a zapsal celkem 25 kanadských bodů.

Devils tedy zastavili na ledové ploše Coyotes sérii sedmi proher, v tabulce Východní konference jsou potom stále na předposledním, patnáctém místě (bilance 10-17-5).

Příští duel sehrají až v noci na čtvrtek, kdy přivítají Anaheim Ducks.

Hokejisté Arizony mají i přes těsný neúspěch proti New Jersey čtyři výhry z posledních sedmi zápasů a vládnou tabulce Pacifické divize (bilance 19-12-4).

Příští duel sehrají v noci na středu, kdy zavítají na kluziště divizního soupeře, San Jose Sharks.

Čtěte také:
Koučovat ještě v letošní sezoně? Peter DeBoer to vezme v úvahu

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.