bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Crawford hlásí návrat. Na zápasy si však ještě chvíli počká

4. února 2018, 14:00

Lukáš Podleśny

Od 23. prosince se Corey Crawford nedostal na led. Celkem 16 zápasů muselo Chicago odehrát bez své brankářské jedničky, ale nyní už se může pomalu chystat na návrat gólmana, který Blackhawks dotáhl ke dvěma Stanley Cupům.

Corey Crawford byl na listinu zraněných hráčů zařazen na konci prosince loňského roku. Tehdy byl v pozici gólmana se čtvrtým nejlepším průměrem obdržených branek na zápas. Navíc byl Crawford třetím nejlepším brankářem v procentuální úspěšnosti zákroků. Ztráta gólmana s takovými čísly byla pro Chicago v již tak nepříliš úspěšné sezóně nepříjemností, avšak na začátku února se Crawford pomalu připravuje na návrat do zápasového rytmu.

Poprvé od prosince se gólman Chicaga v sobotu ráno dostal mezi tři tyče. Po šesti týdnech tedy pomalu může přidávat tréninkové dávky a připravovat se na zápasy. Nedá se sice očekávat, že by se Crawford do utkání zapojil hned, ale za týden či deset dnů by už Blackhawks mohl táhnout za potřebnými vítězstvími. Nutno říci, že momentálně je Chicago až na desáté pozici Západní konference a gólman takových kvalit může vylepšit herní pohodu, která bude v boji o play-off ohromně důležitá.

Samotný trenér Chicaga Joel Quenneville však ohledně stavu Coreyho Crawforda neměl moc novinek. „Uvidíme zítra,“ vyjádřil se skromně ke stavu brankáře. „Myslím, že ho zítra dostaneme zpátky na led,“ přidal Quenneville.

Na druhou stranu, aktuální problémy Chicaga rozhodně nejsou v brankovišti. Dvojice Anton Forsberg – Jeff Glass totiž zraněného gólmana skvěle zastoupila. Návrat Crawforda tedy může být podporou především psychického rázu a nutno říci, že to hokejisté Chicaga opravdu potřebují. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.