bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Crawford je zpět, návrat mu ale zhořkl. Jeho výkon byl jediným pozitivem, přiznal Quenneville

20. října 2018, 11:30

Vojtěch Balon

Chicagský brankář Corey Crawford v noci na pátek nastoupil poprvé od loňského prosince, na celých 10 měsíců mu totiž vystavil stopku otřes mozku. Montrealský rodák podal proti Arizoně kvalitní výkon, porážce 1:4 ale nezabránil.

„Postupem času jsem se cítil lépe a lépe, ale nic nepřebije fakt, že jsme prohráli,“ přiznal třiatřicetiletý gólman. Toto sebehodnocení je poněkud přísné, ani na začátku utkání Crawford totiž nepůsobil nerozchytaně. Ba naopak, zkušený Kanaďan inkasoval jen jednou z dvanácti střel, a to po přečíslení dva na jednoho, které nechytatelně zakončil Clayton Keller.

Talentovaný centr se ale prosadil i ve třetí třetině, když v čase 54:22 zvýšil na průběžných 3:1 pro Coyotes. „Tento gól si budu vyčítat. Pokoušeli jsme se vyrovnat a vytvořili si spoustu šancí,“ smutnil Crawford. „Musím na to rychle zapomenout a soustředit se na další zápas.“

Trenér Blackhawks Joel Quenneville volil jiná slova. „Coreyho výkon je jediným pozitivem tohoto zápasu,“ řekl. „Měl vše pod kontrolou, skvěle se pohyboval a chytil několik šancí. Dal nám šanci na vítězství, my jsme jí ale bohužel promarnili,“ smutnil zkušený lodivod.

„Byl tak odhodlaný. Nastoupil zcela bez nervů a soustředil se na svou hru. Chytal jako starý dobrý Corey, to je skvělé znamení,“ vysekl svému spoluhráči poklonu kapitán Černých jestřábů Jonathan Toews. „Nečekal jsem, že bude fit tak brzy. Nehledě na výsledek je to skvělé,“ dodal.

A jak to bude s Crawfordem dál? „Uvidíme, jak se bude cítit,“ pravil Quenneville tajemně. Chicago ovšem čekají dva zápasy ve dvou dnech; v sobotu proti Columbusu a v neděli proti Tampě. Dá se tak očekávat, že alespoň v jednom z těchto duelů dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru nastoupí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.